Indiana Jones in Nepal

20-03-2014
Door: OneWorld Redactie
Bron: The New York Times
De traditie van de Nepalese ‘honingjacht’ heeft het moeilijk. Andrew Newey, een Engelse fotojournalist, vergezelde een groep dorpelingen op hun tocht om honing te verzamelen.
honing – 

Sinds National Geographic in 1987 een documentaire uitbracht over de ‘honingjagers’ in Nepal zijn de honingjachten een populaire toeristenattractie geworden. Jammer genoeg wordt de eeuwenoude traditie daardoor bedreigd. De paden die voor toeristen gemaakt worden verdringen de rododendrons waar bijen zo van houden. Bovendien vindt vaker dan twee keer per jaar een honingoogst plaats. Daardoor hebben de bijen niet genoeg tijd om weer terug te keren en nieuwe bijenkorven te maken.

De traditie wordt niet alleen door toeristen maar ook door de tand des tijds bedreigd. De traditionele honingjagers worden steeds ouders, en de jongeren verhuizen vaak naar de grote stad.

Newey zocht bijna drie maanden naar een plek die nog niet was platgelopen door toeristen. Hij vergezelde de dorpelingen tijdens de honingjacht en schoot de indrukwekkende fotoserie ‘Gurung Honey Hunters’.

Lees meer & bekijk de foto’s hier

Foto: Andrew Newey

Reacties