IMF en Wereldbank vergaderen in Canada

18-10-2001
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld

Het IMF liet woensdag weten dat zijn directeur Horst Köhler en Wereldbank-president James Wolfensohn een uitnodiging van de Canadese regring hebben aanvaard.

De beleidsbepalende organen van de twee instellingen zouden oorspronkelijk bijeen zijn gekomen tijdens de najaarsvergadering van IMF en Wereldbank die de afgelopen maand in Washington had moeten plaatsvinden. Die vergadering werd afgelast naar aanleiding van de aanslagen in New York en Washington van 11 september.

Net zoals in Washington was voorzien, duurt de vergadering in Ottawa slechts twee dagen. De vergaderingen van Wereldbank en IMF duren normaal gesproken twee weken, maar die tijd was al eerder ingekort in verband met de verwachte acties van McProtest, zoals Naomi Klein de beweging van 'anti-globalisten' noemt.

Het overleg in Ottawa is vooral bedoeld om de economische vooruitzichten te bespreken en dan vooral de gevolgen die de terreuracties voor de economie van de ontwikkelingslanden hebben. Bij die gelegenheid zal het IMF ook zijn gewijzigde ramingen voor de wereldeconomie presenteren.

Wereldbank
IMF

Reacties