Het Kruger National Park komt live bij je thuis

18-01-2007
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld

Dieren- en natuurliefhebbers kunnen hun favoriete dieren in het bekendste Zuid-Afrikaanse wildpark volgen zonder dat zij de dieren en hun natuurlijke omgeving uit hun evenwicht brengen door hun aanwezigheid.

 

Via een live stream is alles via de computer te volgen. Meestal is het rustig rond de drinkplaats, maar af en toe is er leven te bespeuren. En als je eens wat spectaculairs mist, is er altijd wel ergens op internet een 'herhaling' te zien.

 

Live jacht

 

Vorige week nog maakte het Canadese Infotec Business Systems Inc. bekend dat hun webcams live de jacht van zes leeuwen op een buffel geregistreerd hebben in het Kruger Park. De achtervolging én de overmeestering van het dier waren live op het internet te volgen, meldt Reuters.

 

De drinkplaats wordt in de gaten gehouden met een aantal camera's die, gezien de locatie, niet van de gebruikelijke elektriciteits- en communicatienetwerken gebruik kunnen maken. De live streams worden mogelijk gemaakt door camera's die op alternatieve energiebronnen en draadloze internetverbindingen draaien.

 

Grizzlyberen

Dezelfde technologie wordt gebruikt voor de observatie van een koppel jonge grizzlyberen uit Canada. Die zijn live via een webcam te volgen. Ze leven in een natuurreservaat in de bergen aan de Canadese westkust. Het jonge stel is een aantal jaren geleden door het reservaat geadopteerd en hun doen en laten is nu vierentwintig uur per dag te bekijken via het internet.

 

Ook via National Geographic zijn op gezette tijden live streams te bekijken van wilde dieren op verschillende plekken. Zo zijn ijsberen in Canada, reuzezeehonden in Californië en zoutwaterkrokodillen in Australië gewoon van achter de computer te bewonderen.

 

Webcam Kruger Park
Webcam grizzlyberen
National Geographic Sealcam
National Geographic Australia wildlife cam
 

Reacties