Zelf groen doen

Bonenstaken
Blog – Marleen en Roderick reizen anderhalf jaar de wereld rond. Op zoek naar antwoord op de vraag: Is een leven dicht bij de natuur iets voor ons?
Triodos-directeur Matthijs Bierman in Natuurlijk Smullen
Interview – Van duurzaamheid worden Nederlanders niet warm. Van de term althans, want 60 procent van de Nederlanders is wel tot duurzaam koopgedrag te verleiden.
De houten fietsen aan de Donau. Bron Facebook Deen Travellers
Interview – Naar Mekka op een houten fiets. Waarom zou je dat doen? Rudy en Mohammed vertellen over deze spirituele en duurzame fietsreis.
Zelfvoorzienend
Blog – Marleen en Roderick vragen zich af of ze dichter bij de natuur kunnen leven en raken dit keer geïnspireerd in Tadjikistan.
Wiebe Wakker doet voor OneWorld verslag van zijn zoektocht naar stopcontact en bed. Hij hoopt zo uiteindelijk in Australië te belanden. Vandaag deel 4 uit Rusland, Polen en Oekraïne.
Het leven van een herder in Iran
Terug naar de basis
Blog – Diep in de bergen van noordoost Iran ontmoeten we een schaapsherder en we draaien een aantal dagen mee in zijn - rustige - leven.
Achtergrond – Ons energieverbruik bestaat voor 4/5 uit gas. Maar Richard Kleefman leeft al 10 jaar zonder: "Ik zou nooit anders meer willen."

GROENDOEN compilatie Vandebron en OneWorld

Video – Check het compilatiefilmpje en ontmoet de hoofdrolspelers op het GroenDoen event op 25/10
Ecoboerderij
Blog – 'Onder het puin vonden we een kar die een nieuwe toekomst zou krijgen als verrijdbaar compost-toiletgebouwtje, kortweg de ‘kakkar’.'
Blog – Met deze tips van kledingdokter Janne gooi je voortaan niet meer zo snel je (kapotte) kledingstukken weg
Actueel – Vraag plastic visser Marius, zwerfinator Dirk en zeeboerin Nikki het hemd van het lijf op GroenDoen: dinsdagavond 25/10 in Pakhuis De Zwijger.

Groen Doen # 10 Zeeboerderij

ZEEWIER
Video – Zeeboerinnen Nikki en Berthine laten zien wat je allemaal kan met zeewier
Groen Doen | aan de praat met duurzame doeners
EVENT 25/10
Event – Wil jij iets doen voor de wereld op een leuke en makkelijke manier? Kom naar Groen Doen!
Zakken met bonen
Zero waste
Achtergrond – Erger jij je ook aan komkommers in plastic en koekjes die driedubbel zijn verpakt? Zero waste boodschappen doen is makkelijker dan je denkt.
Een Armeense familie om de tafel met producten van het eigen land
Blog – Marleen en Roderick reizen anderhalf jaar de wereld rond, op zoek naar antwoord op de vraag: Is een leven dicht bij de natuur iets voor ons?
Achtergrond – Steeds vaker kiezen Nederlanders ervoor om in een 'tiny house' te wonen. Goed voor het milieu, je portemonnee en het biedt ook nog veel vrijheid.
Terug naar de basis? Een radicaal besluit in Turkije
duurzaam leven
Blog – Marleen en Roderick reizen anderhalf jaar de wereld rond. Op zoek naar antwoord op de vraag: Is een leven dicht bij de natuur iets voor ons?

Groen Doen #7: Meerijden | Vandebron & OneWorld

Meerijden
Video – Wil je morgen naar Parijs? Kijk of je met iemand mee kunt rijden! Goedkoop, gezellig, en veel beter voor het milieu.
Eco wonen
Blog – Aan de rand van Arnhem werken twintig mensen aan hun ecologische woongemeenschap. Deel 3: lopen we straks met de was over het erf?
Wassen met je fiets
Tip/Tips – De voet-aangedreven ‘Drumi’ is de nieuwste toevoeging aan een groeiend assortiment handmatige wastrommels.
Eco wonen
Blog – De drie zien het al voor zich: hun eco dorpje wordt een levendige plek, waar niemand vlees eet en waar jongeren weer leren waar voedsel vandaan komt.
Tijgerslak
Gastblog – Natte zomer voor de slakken één groot feest. Neem een egel, zet schoteltjes bier neer, strooi korrels. Tips te over, maar werken ze ook?

Groen Doen #6 Leven zonder afval | Vandebron & OneWorld

Zonder afval
Video – Emily-Jane uit Baarn had genoeg van haar overvolle prullenbak. Nu doet ze haar boodschappen met zelfmeegebrachte zakjes en potjes.
Interview – Minder vlees eten is een effectieve methode om je persoonlijke voetafdruk te verkleinen. Maar hoe effectief eigenlijk?

Wat gebeurt er met het shirt dat je in de kledingbak gooit?

Recycling
Video – Per jaar wordt er 130 miljoen kilo textiel weggegooid. Zonde! Bijna alle textiel is namelijk recyclebaar.
Abonneren op