Zelf groen doen

ecowonen op de ecoboerderij Arneco
Blog – Kiezen voor duurzaam is nog niet zo gemakkelijk. Wat het ene jaar duurzaam is, kan een jaar later diep kelderen op de duurzaamheidsladder.
Achtergrond – Wat doet compost nu precies met de bodem? Tijd om dat uit te zoeken op de Landelijke Compostdag vandaag.
Bloembollen in een bak water
Reportage – Iedere bloembol raakt een keertje uitgebloeid. In de vuilnisbak dan maar? Niet als het aan de cliënten van zorgboerderij Hoeve Cronesteijn ligt.
Interview – Helene, Ashna en Mirjam zetten dit jaar vol in op duurzame mode. “Wij bieden handelingsperspectief.”
Onderzoek – Is duurzaamheid een elitekwestie, of draagt iedere Nederlander op zijn of haar manier een steentje bij? Vul ook de enquête in!
Bonenstaken
duurzaam leven
Blog – Marleen en Roderick reizen anderhalf jaar de wereld rond. Op zoek naar antwoord op de vraag: Is een leven dicht bij de natuur iets voor ons?
Triodos-directeur Matthijs Bierman in Natuurlijk Smullen
Interview – Van duurzaamheid worden Nederlanders niet warm. Van de term althans, want 60 procent van de Nederlanders is wel tot duurzaam koopgedrag te verleiden.
De houten fietsen aan de Donau. Bron Facebook Deen Travellers
Interview – Naar Mekka op een houten fiets. Waarom zou je dat doen? Rudy en Mohammed vertellen over deze spirituele en duurzame fietsreis.
Zelfvoorzienend
Blog – Marleen en Roderick vragen zich af of ze dichter bij de natuur kunnen leven en raken dit keer geïnspireerd in Tadjikistan.
Wiebe Wakker doet voor OneWorld verslag van zijn zoektocht naar stopcontact en bed. Hij hoopt zo uiteindelijk in Australië te belanden. Vandaag deel 4 uit Rusland, Polen en Oekraïne.
Het leven van een herder in Iran
Terug naar de basis
Blog – Diep in de bergen van noordoost Iran ontmoeten we een schaapsherder en we draaien een aantal dagen mee in zijn - rustige - leven.
Achtergrond – Ons energieverbruik bestaat voor 4/5 uit gas. Maar Richard Kleefman leeft al 10 jaar zonder: "Ik zou nooit anders meer willen."

GROENDOEN compilatie Vandebron en OneWorld

Video – Check het compilatiefilmpje en ontmoet de hoofdrolspelers op het GroenDoen event op 25/10
Ecoboerderij
Blog – 'Onder het puin vonden we een kar die een nieuwe toekomst zou krijgen als verrijdbaar compost-toiletgebouwtje, kortweg de ‘kakkar’.'
Blog – Met deze tips van kledingdokter Janne gooi je voortaan niet meer zo snel je (kapotte) kledingstukken weg
Actueel – Vraag plastic visser Marius, zwerfinator Dirk en zeeboerin Nikki het hemd van het lijf op GroenDoen: dinsdagavond 25/10 in Pakhuis De Zwijger.

Groen Doen # 10 Zeeboerderij

ZEEWIER
Video – Zeeboerinnen Nikki en Berthine laten zien wat je allemaal kan met zeewier
Groen Doen | aan de praat met duurzame doeners
EVENT 25/10
Event – Wil jij iets doen voor de wereld op een leuke en makkelijke manier? Kom naar Groen Doen!
Zakken met bonen
Zero waste
Achtergrond – Erger jij je ook aan komkommers in plastic en koekjes die driedubbel zijn verpakt? Zero waste boodschappen doen is makkelijker dan je denkt.
Een Armeense familie om de tafel met producten van het eigen land
Blog – Marleen en Roderick reizen anderhalf jaar de wereld rond, op zoek naar antwoord op de vraag: Is een leven dicht bij de natuur iets voor ons?
Achtergrond – Steeds vaker kiezen Nederlanders ervoor om in een 'tiny house' te wonen. Goed voor het milieu, je portemonnee en het biedt ook nog veel vrijheid.
Terug naar de basis? Een radicaal besluit in Turkije
duurzaam leven
Blog – Marleen en Roderick reizen anderhalf jaar de wereld rond. Op zoek naar antwoord op de vraag: Is een leven dicht bij de natuur iets voor ons?

Groen Doen #7: Meerijden | Vandebron & OneWorld

Meerijden
Video – Wil je morgen naar Parijs? Kijk of je met iemand mee kunt rijden! Goedkoop, gezellig, en veel beter voor het milieu.
Eco wonen
Blog – Aan de rand van Arnhem werken twintig mensen aan hun ecologische woongemeenschap. Deel 3: lopen we straks met de was over het erf?
Wassen met je fiets
Tip/Tips – De voet-aangedreven ‘Drumi’ is de nieuwste toevoeging aan een groeiend assortiment handmatige wastrommels.
Abonneren op