Trump-bos telt al vijftigduizend bomen

05-08-2017
Door: OneWorld/IPS
Bron: IPS
Foto: WikiMedia
Een groep klimaatwetenschappers heeft een bos aangeplant om de 'domheid van de Amerikaanse president te compenseren'. Het Trump-bos telt inmiddels al meer dan vijftigduizend bomen.
Van ’t web – 

De groep, Trump Forest, is opgericht door de klimaatwetenschappers Dan Price en Jeff Willis, in samenwerking met ondernemer Adrien Taylor. Het doel was duizend bomen te planten in Nieuw-Zeeland. "We wilden iets tastbaars waar de mensen zich bij konden aansluiten", zegt Price in de Huffington Post. "Iets dat een fysiek effect zou hebben op wat de Amerikaanse regering doet."

Van de lokale actie in Nieuw-Zeeland is het Trump-bos inmiddels uitgebreid tot meer dan vijftigduizend bomen over de hele wereld. Via een internetportaal kan iedereen geld storten aan organisaties die bomen planten. Ook wie lokaal initiatieven neemt, kan die virtueel bij het bos aansluiten. De initiatiefnemers werken aan een digitale kaart om de groei van het wereldwijde woud in kaart te brengen.

Domheid

De bedoeling is om "iets echt positiefs te laten ontstaan uit de domheid van Trump", aldus de initiatiefnemers. "De machtigste man ter wereld verwerpt de meest essentiële klimaatwetenschap, en het is onbegrijpelijk dat Trump beslissingen kan nemen die zo schadelijk zijn voor de hele wereld en de vorderingen die recent gemaakt zijn teniet kan doen", zegt Adrien Taylor.

Trump is van plan het Clean Power Plan terug te draaien. Met dat plan wilde zijn voorganger Barack Obama de uitstoot van de VS aan banden leggen. De initiatiefnemers hopen dat het Trump-bos zo groot wordt dat het de negatieve gevolgen van deze terugslag teniet zou doen.

Reacties