Innovatie

Actueel – Voor een duurzame toekomst hebben we veel en grote batterijen nodig. Kun je de grondstoffen daarvoor ook duurzaam winnen?
Interview – De jonge Nederlandse onderneming Elemental Water Makers maakt drinkwater van zeewater. "Wij willen van schaarste naar overvloed".
Amsterdam de Pijp duurzaam bouwen
Duurzaam bouwen
Interview – Een pand uit 1900 volledig duurzaam renoveren? "Je moet creatief zijn, maar dan kan het."
Zero Waste Lab in Amsterdam
Reportage – Afval scheiden op een leuke manier. Lever in de Amsterdamse Dapperbuurt een volle jute zak in en krijg korting in de buurt.
Dave Hakkens wil zich niet druk maken om een tintje blauw
Interview – Succesvol designer en internethit Dave Hakkens voelt zich vooral thuis bij de ontwerpen die echt iets toevoegen.
groen reizen
Actueel – Vanaf volgend jaar zal er een waterstoftrein rondrijden bij de Oosterburen, als alternatief voor vervuilende dieseltreinen.
Van ’t web –  In veel sloppenwijken in de Nigeriaanse stad Lagos halen vuilnismannen afval op met de bakfiets. Ze hopen de bewoners bewust te maken van recyclen.
Marco Kortland
Actueel – Lever je flessendoppen en afgedankte telefoon in en krijg er een aandeel in het bedrijf Urban Mining voor terug. Dit idee won de Plastic Fantastic Challenge 2016.
Duurzaam wonen
Reportage – Verscholen in het bos van Dalfsen verrijst Het Levende Dorp: een leefgemeenschap waar de relatie tussen mens en natuur hersteld wordt.
Tesla komt in 2017 met een goedkopere elektrische auto
Actueel – Dankzij de snel dalende prijs van batterijen zullen elektrische auto's al in 2022 goedkoper zijn dan benzine- of dieselwagens.
shoes
Lijstje – Deze nieuwe technologieën luiden een nieuw tijdperk in op het gebied van kleding-design, verkoop en productie. OneWorld stelt je voor aan de modeontwerpers van de toekomst.
Actueel – Het is weer losgebarsten: het Amsterdam Dance Event. Tussen het feesten door wordt ook nog aan een betere wereld gedacht.
Dulse: supervoedsel met speksmaak
Actueel – Amerikaanse onderzoekers hebben zeewiersoort ontdekt die snel en makkelijk groeit en vol proteïne, mineralen en vitamines zit.
Abonneren op