IJsjes winnen duurzaamheidsprijs

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

“Een verrassend recept, erg lekker en op en top duurzaam,” zo oordeelde Juryvoorzitter Jeannette van Mullem over de kokos-aardbeien ijsjes van Wendy Hoenkamp. Wendy (Utrecht, 30 jaar) wint hiermee de Lekker Duurzaam-prijsvraag van OneWorld. Ze mag met z’n tweeën uit eten in een vijfsterrenrestaurant naar keuze.

Wendy: “Wat geweldig dat ik de prijs heb gewonnen! Ik heb het recept opgepikt in Amerika. Daar was ik uit eten in een veganistisch restaurantje en stond het recept op de placemats. Thuis was ik natuurlijk vergeten hoe je het precies moest maken, maar na wat uitproberen vind ik deze combinatie het lekkerst. Ik vond het leuk om het recept op OneWorld te delen omdat het zo lekker makkelijk te maken is en je alle ingrediënten biologisch kunt krijgen.”

Juryvoorzitter Jeannette van Mullem prijst de ijsjes omdat ze vegetarisch, biologisch én met Hollandse seizoensproducten te maken zijn. Bovendien kun je ze lang bewaren, dus hoef je niets weg te gooien.

Van Mullem is auteur van Puur! Uit eten, een duurzame culinaire gids en oprichter van de Puur! Restaurant Week.

Bekijk het recept voor de ijsjes hier.

Foto (cc)

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons