Help mee. Eet een ijsje!

08-05-2007
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld

 

ijsjeIn het gebied Santa Cruz de Huachipa werken honderden kinderen in de bakstenenindustrie. Zij versjouwen grote hoeveelheden stenen per dag. Het is een zware en gevaarlijke soort van kinderarbeid. Dankzij de steun van Kinderstem/Cordaid kunnen deze kinderen naar school.

 

Zo hoeft Melissa niet meer de hele dag in de steenfabriek te werken. Melissa wil onderwijzeres worden. Ze laat zien dat het werk van Kinderstem zin heeft. Melissa krijgt een kans.

 

Wereldwijd groeien maar liefst 100 miljoen kinderen net als Melissa op in een sloppenwijk. Ze leven op straat, doen gevaarlijk werk, kunnen niet naar school. Zij verdienen ook een kans. De Italiaanse ijssalons zullen een bijdrage leveren aan dit project in Peru.

 

Vanaf 15 april tot 30 juli zal er door de ijssalons met de poster op de muur geld worden ingezameld voor Kinderstem. Zij zullen in deze periode een Kinderstem/Cordaid ijsje en/of een Kinderstemcoupe aanbieden waarvan een deel van de opbrengst naar Kinderstem/Cordaid gaat. Tevens staan er in de ijssalons collectebussen en machtigingskaarten voor Kinderstem.

 

Dus eet een ijsje en help een kind naar school.

 

Kinderstem/Cordaid

Reacties