De vis wordt duur betaald

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Volgens het nieuwe rapport van het Wereld Natuur Fonds is de populatie van 1,234 soorten zeedieren, zoogdieren, vogels, vissen en reptielen in de laatste decennias met gemiddeld 50 procent afgenomen. Voortzetting van deze ontwikkeling kan ernstige gevolgen hebben voor de hele wereld.

[[{“fid”:”39947″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Overbevissing”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Overbevissing”},”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”Overbevissing”,”title”:”Overbevissing”,”style”:”height:291px; width:581px”,”class”:”file-default media-element”}}]]Foto: Wereld Natuur Fonds

Naast overbevissing moet er meer aandacht komen voor het vermijden van verdere schade aan leefgebieden, zoals koraalriffen en mangrovebossen. Koraalriffen, leefgebied voor meer dan 25 procent van de zeedieren, kunnen namelijk als gevolg van klimaatverandering al in 2050 verdwijnen."Grote veranderingen zijn nodig, zodat ook de toekomstige generaties van een rijk zeeleven kunnen genieten. Gelukkig bestaan er oplossingen. De oceaan kan herstellen als we goed met dit gevaar omgaan", zegt WNF-directeur Lambertini.

Deze maand worden officieel de Werelddoelen aangenomen. Voedselveiligheid is een van de verbeterpunten. Overbevissing en bescherming van de oceaan zijn daar onvermijdelijk mee verbonden.

Lees het hele WWF-rapport 'Living Blue Planet Report'. 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons