Groen

Blog – Om te bepalen hoeveel de aarde is opgewarmd, moeten wetenschappers niet alleen meten, maar ook weten wat ze meten.
Interview – MUD Jeans introduceerde vier jaar geleden het idee van 'lease a jeans'. Maar zijn we wel klaar voor een omslag naar de 'leeneconomie'?
Bossen
Data – Vandaag is de Internationale dag van het Bos. Hoe staat het er eigenlijk voor met de bossen wereldwijd?
Interview – Veertig maatschappelijke organisaties uit de Hoorn van Afrika strijden samen tegen stroperij en smokkel van ivoor.
Verslag – Jongeren bespreken hun rol in het debat rondom duurzaamheid op het Future Generations Forum in Utrecht.
wiebe wakker met zijn elektrische auto op de noordkaap
Wiebe Wakker doet voor OneWorld verslag van zijn zoektocht naar stopcontact en bed. Hij hoopt zo uiteindelijk in Australië te belanden. Vandaag deel 3 uit Noorwegen en Finland.
ecowonen op de ecoboerderij Arneco
Ecowonen
Blog – Kiezen voor duurzaam is nog niet zo gemakkelijk. Wat het ene jaar duurzaam is, kan een jaar later diep kelderen op de duurzaamheidsladder.
Achtergrond – Wat doet compost nu precies met de bodem? Tijd om dat uit te zoeken op de Landelijke Compostdag vandaag.
recreatie bos
Opinie – Natuurorganisaties bestaan al ruim honderd jaar. Hebben de organisaties nog steeds dezelfde doelstellingen als vroeger, of is er veel veranderd?
Actueel – Het WMO-jaarrapport voor 2016 spreekt van een nooit eerder geziene wereldwijde hittegolf.
Tureluur met kuiken
Weidevogels
Opinie – Vandaag werd een grutto-alarm uitgestuurd. Maar zonder consumenten gaat de redding van de weidevogels niks worden.
Bloembollen in een bak water
Reportage – Iedere bloembol raakt een keertje uitgebloeid. In de vuilnisbak dan maar? Niet als het aan de cliënten van zorgboerderij Hoeve Cronesteijn ligt.
Actueel – De harde lijn van Trump op klimaatgebied roept steeds meer weerstand op, en niet alleen van de Democraten.
Actueel – De luchtvaart kampt met een bijzonder zware klimaatafdruk. Optimalisering van de vluchtplannen kan tot winst op korte termijn leiden.
Voorjaar in het oerbos
Oerbos
Actueel – De Europese Commissaris neemt de volgende stap in de inbreukprocedure rond het laatste laagland oerbos van Europa, Bialowieza.
Actueel – Volgens Britse wetenschappers worden kinderen in de buggy blootgesteld aan erg hoge concentraties uitlaatgassen.
Interview – Helene, Ashna en Mirjam zetten dit jaar vol in op duurzame mode. “Wij bieden handelingsperspectief.”
Opinie – Wanhoop verlamt en is bedreigend. We kunnen klimaatverandering alleen maar te lijf, als we hoop houden op een goede afloop, stelt Jolein Baidenmann.
Actueel – Klimaatverandering moet op de agenda van het lijsttrekkersdebat op 14 maart worden gezet, zo stellen de initiatiefnemers van #KiesKlimaat.
Actueel – Een ongezonde leefomgeving veroorzaakt jaarlijks de dood van meer dan 1,7 miljoen kinderen onder de leeftijd van vijf jaar.
Interview – Een ton CO2 uitstoten kost in de EU op dit moment ongeveer even veel als een Belgisch biertje. Grote uitstoter Shell wil de prijs flink omhoog hebben.
Onderzoek – Is duurzaamheid een elitekwestie, of draagt iedere Nederlander op zijn of haar manier een steentje bij? Vul ook de enquête in!
Actueel – Greenpeace roept bedrijven op om een nieuw, circulair productiemodel te omarmen. “Het kan niet op deze manier doorgaan”.
Actueel – “Samenwerken, dat zie je hun moederpartijen in de Tweede Kamer niet snel doen, die standpunten liggen ver uit elkaar wat duurzaamheid betreft."
Actueel – Door sociale ongelijkheid, klimaatverandering en de groeiende druk op de natuur komt onze voedselvoorziening in gevaar.
Abonneren op