Groen

Actueel – Experts zien extreem weer als meest waarschijnlijke bedreiging, gevolgd door grootschalige migratie en natuurrampen.
Onderzoek – Vergeet Trump, de grote uitdaging voor Parijs-akkoord is hoe 'groen' opkomende economieën als Colombia, Kenia en Indonesië zich ontwikkelen.
Interview – Veertig maatschappelijke organisaties uit de Hoorn van Afrika strijden samen tegen stroperij en smokkel van ivoor.
Verslag – Jongeren bespreken hun rol in het debat rondom duurzaamheid op het Future Generations Forum in Utrecht.
wiebe wakker met zijn elektrische auto op de noordkaap
Wiebe Wakker doet voor OneWorld verslag van zijn zoektocht naar stopcontact en bed. Hij hoopt zo uiteindelijk in Australië te belanden. Vandaag deel 3 uit Noorwegen en Finland.
Bever aan de Narwa zoekt kruiden als voedsel
Oerbos
Actueel – Terwijl er een dik pak sneeuw ligt in het woud van Bialowieza werden uitgangspunten voor een geïntegreerd internationaal beheerplan gepubliceerd.
Fracking
Schaliegas
Actueel – Volgens een krantenartikel uit 1917 was het ondenkbaar dat bewoners van de aarde in 2017 nog steeds dezelfde energievoorziening zouden gebruiken.
Fracking
Schaliegas
Actueel – Volgens een krantenartikel uit 1917 was het ondenkbaar dat bewoners van de aarde in 2017 nog steeds dezelfde energievoorziening zouden gebruiken.
IJsberg bij Sandersons Hope 2007
Parijs
Actueel – In een open brief vragen 530 bedrijven en 100 investeerders aan Donald Trump om de klimaatinspanningen in de VS niet terug te draaien.
Szaflary een kuuroord in Zuid-Polen
Smog
Actueel – Geen wind en lage temperaturen zorgde voor overschrijding van 25 keer de fijnstof norm in Polen. Polen zijn steeds ongeruster over de luchtkwaliteit.
Actueel – Een Indiaas bedrijf claimt een lucratieve vorm van CO2-afvang te hebben gevonden: door het om te zetten in bakpoeder.
Lijstje – Victoria Koblenko, Emma Watson, Livia Firth en Pharrell Williams: allemaal zetten ze zich in voor een duurzamere mode-industrie
Actueel – De concentratie fijnstoffen schoot, samen met vuurwerk, rond Oud en Nieuw de lucht in. Dit heeft gevolgen voor mens en milieu.
Actueel – Traditiegetrouw steken we massaal vuurwerk af tijdens de jaarwisseling. Hoe smerig is dat en kan het schoner?
President-directeur NS stunt in videoboodschap
Actueel – Maar waar komt al die windenergie vandaan?
Nieuws – Dat terwijl het gas eigenlijk gewoon gebruikt zou kunnen worden als brandstof.
Een kudde wisenten 's winters in Kaloezjskië Zaseki
jacht
Actueel – Net voor kerst diende de Poolse boswachterij Borki een verzoek in om afschotvergunning voor 10 wisenten, een nieuwe aanslag op de Poolse natuur?
Achtergrond – De Groene Bijbel maakt duidelijk hoeveel aandacht werd geschonken aan wat we nu 'groen doen' noemen in de Joodse en vroegchristelijke traditie
Achtergrond – Kan publiek geld nog wel in fossiele energie worden gestoken met het oog op de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen?
Nieuws – De regering voorspelt dat het land de eigen klimaatbeloften met bijna de helft zal overtreffen, en dat zelfs drie jaar eerder dan voorzien.
foto pixabay: Moerschy
Lijstje – Banken worden steeds duurzamer, maar er valt nog veel te verbeteren voor ze. Maar volgens critici is er ook veel te verbeteren aan het onderzoek.
Actueel – De Wereldbank stemde hals over kop over de TANAP pijpleiding. Waarom zijn ze niet transparant over publieksgeld?
Moeder gorilla met baby
Van ’t web – Het gevaarlijkste beroep op aarde: als Parkwachter gorilla’s en andere wilde dieren beschermen in Virunga nationaalpark in Congo.
Blokkade van het Parlements gebouw
Polen
Actueel – In constitutionele chaos neemt de Poolse regeringspartij 'Recht en Rechtvaardigheid' wet na wet aan, waaronder de opheffing van de kapwet.
Blog – In het van oudsher nomadische Kirgizië bepalen de seizoenen nog grotendeels de manier waarop mensen leven. Wat kunnen wij daarvan leren?
Abonneren op