Groen

Shell aandeelhoudersvergadering
Nieuws – Slechts 6 procent van de aandeelhouders van Shell stemde vandaag voor meetbare duurzame doelen.
Interview – Droom jij wel eens over leven in de wildernis? Miriam Lancewood deed dat zes jaar, en vertelt over haar ervaringen.
Het Vosje - Andrena fulva
Interview – Wat de boer en jijzelf kunnen doen om de wilde bestuiver te redden.
Interview – MUD Jeans introduceerde vier jaar geleden het idee van 'lease a jeans'. Maar zijn we wel klaar voor een omslag naar de 'leeneconomie'?
Bossen
Data – Vandaag is de Internationale dag van het Bos. Hoe staat het er eigenlijk voor met de bossen wereldwijd?
Interview – Veertig maatschappelijke organisaties uit de Hoorn van Afrika strijden samen tegen stroperij en smokkel van ivoor.
wiebe wakker met zijn elektrische auto op de noordkaap
Wiebe Wakker doet voor OneWorld verslag van zijn zoektocht naar stopcontact en bed. Hij hoopt zo uiteindelijk in Australië te belanden. Vandaag deel 3 uit Noorwegen en Finland.
Van ’t web – De rol van Shell in de energietransitie blijft dubieus. De website Shellwatch zet de woorden van de oliegigant tegenover haar daden.
Actueel – Naar verwachting zal de Amerikaanse president een besluit nemen als hij terugkeert uit Taormina op Sicilië, waar hij eind deze maand de top van de G7
Actueel – "Grote stukken land afbakenen, de bomen omhakken en vee telen bleek een van de beste manieren om geld wit te wassen".
De grutto: troeteldier of kwelgeest
Actueel – OneWorld heeft de meimaand uitgeroepen tot gruttomaand. De grutto is de graadmeter van onze natuur.
Op expeditie
Grutto
Fotoreportage – OneWorld nodigde lezers uit voor een grutto-expeditie. Els Trautwein ging mee en maakte deze mooie foto's:
Grutto
Achtergrond – Geen autoruit vol met vliegjes. Het lijkt fijn, maar de drastische afname van het aantal insecten is een ramp voor de natuur.
Gastblog – Benieuwd hoe de grutto-expeditie van OneWorld is verlopen? Lees hier het verslag van de enthousiaste deelnemer Iris.
Actueel – Experts voor de minder groene gevolgen van 'groene' technologie.
Interview – Willem Geertman werd vermoord omdat hij opkwam voor de natuur. Zijn broer blijft onvermoeibaar vechten voor gerechtigheid.
Vuurspringen
Achtergrond – OneWorld bezocht een groep paganisten, aanhangers van natuurreligie én van een duurzame leefstijl.
Actueel – Tijdens de kledingtop werden de bedrijven te weinig kritisch bevraagd. Maar er werd wel een eerste aanzet tot gezamenlijke actie ondertekend.
Grutto
Van ’t web – Hoe intensieve veeteelt zowel een bedreiging vormt voor oerwouden als voor weidevogels.
Summit
Actueel – De top van de mode-industrie is vandaag bijeen in Kopenhagen om te praten over de transitie naar een duurzame kledingsector
Opinie – Klimaatwetenschapper Bart Verheggen onderzoekt de argumenten van 'ecomodernisten' die de in hun ogen doemdenkende milieubeweging bekritiseren.
Actueel – De spanning loopt op nu het erop lijkt dat Amerika weleens uit het klimaatakkoord van Parijs zou kunnen stappen.
Grutto
Fotoreportage – Mei is door OneWorld uitgeroepen tot maand van de grutto. Lezers gingen afgelopen zaterdag in alle vroegte op pad, op zoek naar de weidevogel.
Actueel – Ongeveer de helft van de Europeanen koopt meer kleding, schoenen, tassen en accessoires dan hij of zij nodig heeft of gebruikt.
Grutto op een paal
Grutto
Actueel – Het gaat niet zo goed met de grutto. OneWorld gaat de komende tijd dus op onderzoek uit. Wij nodigen je mee uit om samen met ons op onderzoek te gaan.
Abonneren op