Gratis workshop ‘globalisering voor beginners’

07-06-2002
Door: OneWorld Redactie
Bron: Jongeren Milieu Actief

In deze workshop krijgen deelnemers antwoord op allerlei vragen rond globalisering. Jongeren tussen 18 en 28 jaar kunnen hieraan meedoen. Schoolgaand, studerend, werkend, of zichzelf aan het ontdekkend, maakt niet uit. De workshop vindt plaats in Tilburg, Nijmegen, Maastricht, Utrecht en Amsterdam.

Steeds meer jongeren voelen dat er ergens iets niet goed zit met de toenemende economische liberalisering, maar kunnen het niet helemaal plaatsen. Voor veel jongeren is de WTO een abstract en moeilijk concept. Ze lezen en horen veel over de massale protesten en willen graag iets doen, maar weten niet waar te beginnen. JMA hoopt deze jongeren met de workshop verder te helpen.

In elke workshop wordt de nadruk gelegd op een ander thema: landbouwsubsidies, landbouw en gentechnologie, fair trade en privatisering van overheidsdiensten. Elke workshop is afzonderlijk te volgen en er is geen voorkennis vereist.

’s Ochtends wordt aandacht besteed aan globalisering in het algemeen, ’s middags gaat een gastspreker verder in op het thema. Deelnemers aan de workshop worden aan het werk gezet:
door middel van een rollenspel merken ze welke problemen zich voordoen bij internationale onderhandelingen en ze zetten zelf een actie op touw.

Na de workshop weet de deelnemer wat de invloed van globalisering op zijn of haar eigen leven is. Kies je in de supermarkt voor de goedkoopste, de milieuvriendelijkste of de sociaalste banaan?

Meer weten of aanmelden?

Surf naar www.jma.org, of bel Jongeren Milieu Aktief: 020-5507436. Aan elke workshop kunnen 25 mensen meedoen.

Data, lokaties en thema's:

Di 11 juni, Tilburg:algemeen globalisering, onderdeel jongerenconferentie Za 15 juni, Nijmegen: landbouwsubsidies Za 22 juni, Maastricht: landbouw en gentechnologie Za 29 juni, Utrecht: fair trade Za 29 juni, Amsterdam:privatisering van overheidsdiensten (energie, water e.d.)

Jongeren Milieu Actief

Reacties