Gratis cursus duurzame ontwikkeling

01-01-2007
Door: Tekst: Judith Jansen


In vijfentwintig lesuren kosteloos en van achter je computer je kennis over duurzame ontwikkeling bijspijkeren. Dat kan via de Open Universiteit (OU). Duurzaamheid is hip, en dat hebben ze bij de Open Universiteit ook begrepen. Duurzame energie, duurzaam bouwen, duurzaam beleggen, duurzaam op reis, duurzaam waterbeheer, duurzaam ruimtegebruik, duurzaam geproduceerde koffie, duurzaam hout - alles kan tegenwoordig duurzaam, meldt de site van de OU. Maar wat ís dat 'duurzaam' nu eigenlijk? En wie bepaalt wat duurzaam is en wat niet? Wat zijn de maatstaven voor duurzaamheid? Volg twaalf lessen en u weet het.

 

In de cursus wordt ook aandacht besteed aan de wisselwerking tussen staat, markt en maatschappelijk middenveld - zowel in wereldperspectief als op lokaal niveau. Een ander cursusonderdeel is: technologische ontwikkeling en duurzaamheid.
Na drie werkdagen of 25 lesuren bent u voor wat betreft duurzaamheid weer helemaal up-to-date. Maar verzilveren kunt u die dagen niet. De Open Universiteit biedt geen toetsmogelijkheid en ook geen getuigschriften voor de gevolgde cursussen. Deze zijn namelijk vooral bedoeld als oriëntatie voor mensen die eraan denken een hbo- of wo-opleiding te gaan doen. Dit neemt niet weg dat de lessen ook heel handig zijn als 'food for thought' voor professionals.

www.opener.ou.nl/department02/duurzame-ontwikkelingReacties