De Tijdcapsule

17-02-2016
Door: redactie
Bron: Global Goals NL
Wethouder Bert Kamphuis (gemeente Sittard-Geleen) vertrouwt zijn wens toe aan de Tijdcapsule
Wethouder Bert Kamphuis (Sittard-Geleen)/Foto: Hub Hamers
Over de hele wereld werken landen aan 17 doelen die in 2030 een eind moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Ook Nederlandse gemeenten gaan met de doelen aan de slag. Voor hen heeft VNG International de Tijdcapsule in het leven geroepen.
Achtergrond – 

Nederlandse gemeenten willen maar wat graag bijdragen aan de uitvoering van de Global Goals, blijkt uit recentelijk onderzoek. Met een landelijke Global Goals campagne ondersteunt VNG International (de Organisatie voor Internationale Samenwerking van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten) hen hierbij.

Global Goals gemeente campagneGlobal Goals gemeente campagne

Met welke Global Goal in gedachten gaat u op weg naar 2030? In vijftien jaar tijd kan er veel veranderen. Samen kunnen we verschil maken.VNG International maakt op dit moment een vliegende start met de Global Goals campagne en alle gemeenten kunnen meedoen. Onderdeel van deze campagne is een speciale Tijdcapsule die op dit moment door het land reist. In deze Tijdcapsule verzamelt VNG International persoonlijke wensen en dromen van burgemeesters en wethouders voor onze wereld in 2030. De tijdscapsule zal na de rondreis door het land op een zichtbare plek worden tentoongesteld. 

De tijdscapsule heeft de gemeenten Eindhoven, Leerdam, en Sittard-Geleen al bezocht. 

Doet uw gemeente ook mee?

Meer informatie & aanmelden

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maria van der Harst van VNG International:

Maria.vanderharst@vng.nl
070 – 37 38 231

Reacties