Global Goals

Innovatiefestival 2016
Verslag – Ben jij het negatieve nieuws en het idee dat alles achteruit gaat ook zat? Bij het innovationfestival waaide er een frisse wind!
 
 
Global Goals Accelerator
Verslag – Hoe maken we Utrecht Global Goals-proof? Op de dag van de duurzaamheid bogen de deelnemers van Global Goals & The City zich over deze vraag.
Blog – Hugo von Meijenfeldt was zowel in 2008 in Aalsmeer als vorige week in de Ziggo Dome bij een presentatie van Al Gore, en deelt zijn bevindingen.
Springtij Terschelling 2016 deelnemers in de duinen Silvester Kok
Verslag – Ben je een oude wijze man of een jonge, brutale klimaatredder?
Interview – Omdat niet iedereen bekend is met de Sustainable Development Goals, startte ondernemer Anne-Marie Rakhorst de campagne '17 doelen die je deelt'.
Blog 21: Tijdens het Springtij Forum op Terschelling stonden de Sustainable Development Goals in de spotlights.
Blog 20: Alle hens aan dek voor de Global Goals. Campagnes en het onderwijs kunnen hier niet bij ontbreken vindt Hugo
Blog 19: vorige keer ging het over de vraag waar Nederland nog flink aan de bak moet bij de implementatie van de Global Goals. Maar wie moeten er eigenlijk aan de bak?
De balans na 1 jaar Global Goals
Nederland en de Global Goals
Achtergrond – Na een jaar Global Goals is het tijd om de balans op te maken: wie doet het goed? Waar moet er een tandje bij? En hoe staat Nederland ervoor?
Blog 18: hoe scoren landen na een half jaar implementatie op de Global Goals? En waar staat Nederland? Drie rapporten geven opheldering.
De Global Goals
Achtergrond – Zes vragen over de Global Goals
Groene financiering
Rapport – Landen zoals Bangladesh, Jordanië en Kenia zijn koploper op het gebied van groene financiering die essentieel is voor duurzame ontwikkeling.
Jongeren en de Global Goals
Blog – Tijdens het HLPF in New York schitteren jongeren in afwezigheid. Wat kan er dan terecht komen van de werelddoelen vraagt Rineke van Dam zich af.
Global Goals Accelerator
Verslag – Vorige week dinsdag was het alweer tijd voor de laatste Global Goals Accelerator bijeenkomst over vrede en veiligheid.
Global Goals Accelerator
Verslag – De zevende Global Goals Accelerator bijeenkomst ging over het beschermen van zeeën en oceanen, over biodiversiteit en ecosystemen.
Blog 17: De zeventien Global Goals zijn ondeelbaar. Dit is niet zonder reden beargumenteert Hugo in zijn zeventiende blog.
Tijdlijn
Infographic – In deze tijdlijn vind je de belangrijkste gebeurtenissen rondom het opstellen van de Global Goals
Global Goals Accelerator
Verslag – Leerkrachten, vertegenwoordigers van onderwijsinstanties en andere geïnteresseerden gingen vorige week met elkaar in gesprek over Global Goal 4
Global Goals Accelerator
Verslag – Water en gezondheid werden vorige week dinsdag flink onder de loep genomen tijdens de vijfde Global Goals Accelerator bijeenkomst.
Verslag – Samenwerken? Ruzie hoort erbij; het stimuleert zelfs innovatie.
Blog 16: Hugo tackelt vier halve waarheden over de Global Goals.
Global Goals Accelerator
Achtergrond – Afgelopen donderdag stond de Global Goals Accelerator in het teken van betaalbare energie en klimaatverandering.
Global Goals Accelerator
Verslag – Van dorp naar megastad. Tegen 2030 woont ten minste 70 procent van de wereldbevolking in steden. De grote vraag: hoe maken we deze duurzaam?
Blog 15: werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB en LTO lanceerden afgelopen week de campagne Next Level
Nederlandse stad en SDGs (Kaleidos Research)
Rapport – Nederlandse NGOs en gemeenten wachten niet op de overheid en gaan zelf aan de slag met de global goals. Wel willen ze duidelijkheid en leiderschap.
Abonneren op