Gezocht: Derde-Kamerleden

01-11-2006
Door: OneWorld Redactie


De Derde Kamer is voor iedereen die zich betrokken voelt bij de gebeurtenissen in de wereld. We zoeken 120 Nederlanders en dertig mensen uit ontwikkelingslanden. Wilt u zich niet neerleggen bij de armoede en onderdrukking in de wereld? Dan is De Derde Kamer voor u.

Derde-Kamerleden schrijven ten minste één concreet voorstel over ontwikkelingssamenwerking. Wat is uw idee over globalisering en vrijhandel? Moet de EU haar landbouwsubsidies beëindigen en op welke manier kan dat het best? Welke rol heeft het bedrijfsleven eigenlijk te spelen in ontwikkelingssamenwerking? Of hebt u een nieuw plan om HIV/aids te bestrijden? Naast het uitwerken van uw idee organiseert u in uw eigen omgeving ook een activiteit rond ontwikkelingssamenwerking. Dat kan een discussieavond zijn, maar ook een lied over de Millenniumdoelen of een stand tijdens een festival. De Derde Kamer wil van zich laten horen!

Al met al bent u als Derde-Kamerlid enkele uren per week bezig met het project. In ruil daarvoor bent u een leuke en interessante ervaring rijker en krijgt u een bescheiden onkostenvergoeding. Hebt u nog vragen over het werk als Derde-Kamerlid of over de aanmeldprocedure? Kijk dan op www.dederdekamer.org.Reacties