Fototentoonstelling 'mijn Nederland, mijn tweede land'

11-03-2002
Door: OneWorld Redactie

11 maart 2002

In samenwerking met Stichting Vluchtelingenwerk Delft organiseert Novib een fototentoonstelling. Deze expositie is gemaakt door verschillende generaties vluchtelingen waarbij zij vanuit hun eigen perspectief laten zien wat het betekent om in Nederland te leven.
De tentoonstelling zal te zien zijn in de Openbare Centrale Bibliotheek in Den Haag van 15 maart tot en met 21 april 2002.

Het concept van de tentoonstelling is gebaseerd op het feit dat beelden en foto’s beter blijven hangen in de percepties en bewustzijn van mensen dan woorden alleen. Een twintigtal vluchtelingen werd uitgenodigd om hun kijk en visie op de Nederlandse samenleving te geven. Twee professionele fotografen hebben een workshop gegeven. Na deze cursus in een notendop zijn de deelnemers op pad gegaan en hebben foto’s gemaakt van hun eigen leefomgeving. De deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het maken en selecteren van de foto’s.

Nationaal en internationaal werkt Novib al een aantal jaren samen met organisaties die vluchtelingen ondersteunen. Deze tentoonstelling vindt zijn inspiratie dan ook in de samenwerking tussen Novib, een Zuid-Afrikaanse mensenrechtenorganisatie Lawyers for Human Rights en Vluchtelingenwerk Delft, een zelfstandige belangenbehartiging voor vluchtelingen en asielzoekers in Delft en omstreken.
Door de koppeling met het werk van onze Zuid Afrikaanse partnerorganisatie wordt aandacht gegeven aan het wereldwijde karakter van de noodzaak tot opvang van vluchtelingen en het bestrijden van vreemdelingenhaat overal in de wereld.

De opening van de fototentoonstelling in de Openbare Centrale Bibliotheek van Den Haag zal plaatsvinden op vrijdag 15 maart vanaf 16.00 uur. De expositie zal te zien zijn op de derde verdieping op de afdeling Land en Volkkunde en Literatuur.

Reacties