Zoete aardappelen winnen belangrijke voedselprijs

14-10-2016
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld
Foto: Flickr/Steve Johnson
De World Food Prize is dit jaar uitgereikt aan vier onderzoekers voor het verrijken van zoete aardappelen met vitamine A. Deze ontwikkeling heeft grote gevolgen voor de voedselvoorziening, die de vraag naar kwalitatief voedsel niet kan bijbenen.
Van ’t web – 

De organisatie van de World Food Prize zet zich al 30 jaar lang in voor het verbeteren van de kwaliteit en de kwantiteit van voedsel. Een tekort aan vitamine A is een van de hoofdoorzaken van ondervoeding in voornamelijk ontwikkelingslanden. De ernstige gevolgen van een tekort aan vitamine A zijn onder andere blindheid en beperkte groei bij kinderen. 

Afgelopen week informeerde de uitgever van de Global Hunger Index dat de vooruitgang wat betreft de wereldwijde voedselvoorziening op het moment te weinig is om de VN doelstelling van 2030 te halen. In dit licht is de bevinding van de aardappelonderzoekers een hoopvolle en positieve noot. Daarnaast brengt het onderzoek van de twee Amerikanen, de Kaapverdische en de Ugandees voedzame gewassen naar conflictgebieden, waar minder mogelijkheden zijn tot het ontwikkelen van gewassen – zowel op natuurlijk wijze als via fortificatie.

Op de website van de BBC is het hele artikel te lezen. 

Reacties