Om de groeiende wereldpopulatie te voeden, zullen wij ons eetpatroon moeten aanpassen en het buiten de gebaande paden moeten zoeken. Ik at ooit een klein sprinkhaantje en probeerde een wormenburger van de Dirk, maar verder ben ik een groentje als het aankomt op het eten van insecten. Ook ik vind het een gek idee, en moet mijzelf over een drempel heen zetten. Maar bijna 80 procent van de wereldbevolking eet al insecten, Amerikanen en Europeanen lopen wat dat betreft eigenlijk achter op de rest van de wereld.
Classic paprika buffalowormen
Op de toonbank staan hun vijf producten uitgestald; chilli peper krekels, green curry krekels, classic paprika sprinkhanen, classic paprika buffalowormen en garlic & herb buffalowormen. Alles is gevriesdroogd en wordt geproduceerd in Ermelo. De insecten daar eten haver en fruit, wat ze uiterst efficiënt in proteïne omzetten. Bovenal zijn de insecten lactose-, suiker- en glutenvrij en bevatten ze amper zout. De gezonde snack bij uitstek dus.
Na goed gekeken te hebben naar de kleine beestjes, nemen we de proef op de som en dat was zeker de moeite waard! Door het vriesdrogen heeft de snack een krokante bite, tevens zijn de pootjes verwijderd wat het krioelende insectengehalte erg naar beneden haalt. De wormen zijn niet meer dik en sappig, maar dun en knisperend. De smaken zijn subtiel en het idee dat dit goed is voor jezelf en de wereld maakt de ervaring compleet.
Verder lezen?
Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?
Word abonnee
- Digitaal + magazine — € 8,00 / maand
- Alleen digitaal — € 6,00 / maand