DiCaprio’s oceaanliefde

18-06-2014
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld
“Voordat ik acteur wilde worden, droomde ik ervan een mariene bioloog te worden.” Leonardo DiCaprio sprak geen loze woorden tijdens de ‘onze oceanen’ conferentie van het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken. De Hollywood ster schenkt $7 miljoen voor het oprichten van oceaan reservaten.
Van 't web – 

Dat DiCaprio niet alleen belang hecht aan zijn acteur carrière, bleek wel uit de speech die hij tijdens de conferentie gaf. De afgelopen 20 jaar heeft DiCaprio het Australische Great Barrier Reef, de “eindeloze onderwater utopie”, zien veranderen in enorme dode zones. “We plunderen de oceaan. Alleen omdat wij er niets van kunnen zien op het droge, beteken niet dat het niet gevaarlijk is. Het moet stoppen!”

In zijn speech vraagt DiCaprio iedereen, wereldburgers en president, om het “grootste probleem van deze tijd” serieus te nemen en actie te ondernemen. “De laatste overgebleven onderwater pareltjes worden vernietigd, omdat er onvoldoende samenwerking tussen overheden is om hen te beschermen.” Eerder dit jaar gaf DiCaprio met zijn stichting $3 miljoen aan de organisatie Oceana, ook om de bescherming van oceanen te stimuleren. 

Bekijk de hele speech van Leonardo DiCaprio op de website van TIME.

Afbeelding: TIME

Reacties