beter duurzaam

Achtergrond – Hoe gezond en duurzaam is jouw kokoswater eigenlijk?
Event – Waarom ligt er nog steeds een taboe op de prijs van bananen? En wat is de exacte prijs van een banaan?
Conferentie boeren met natuur
Interview – Welke rol spelen de fosfaatwetgeving en de melkprijs in de omschakeling van gangbaar naar biologisch? En welke functie heeft de consument?
Verslag – De Voedseltop donderdag in den Haag spaarde kool en geit, maar was toch vermakelijk.
Nieuws – Het Nederlandse bedrijf Nature & More gaat samen met de Zweedse supermarktketen ICA biologische groente en fruit merken via natural branding.
Reportage – De Buurderij brengt producten vers van het land naar de consument. Gisterenavond werd de eerste Nederlandse vestiging geopend.
Mag glyfosaat in bestrijdingsmiddelen nu wel of niet? Vandaag proberen EU landen - voor de laatste keer - om het daarover eens te worden.
Veganistisch eten
Lijstje – 1 april gaat de VeganChallenge weer van start. Met deze tips kan jij het ook!
Do it yourself
Blog – Deze keer gaan we het echt over quinoa hebben. En de vraag: kies je voor eigen gezondheid of welzijn van anderen?
DGTL festival Amsterdam
Van ’t web – Het tweedaagse festival gaat dit jaar volledig over op een vegetarische keuken. Volgens DGTL kun je geen duurzaam festival zijn als je vlees verkoopt.
Achtergrond
Achtergrond – Dutch Cuisine probeert met de hulp van restaurants duurzaam eten op de kaart te zetten. Lokaal, weinig vlees, veel groentes en weinig afval. OneWorld sprak met Victor de Lange van Dutch Cuisine.
eitjes
Tip
Tip/Tips – Een week zonder supermarkt? Lonneke van Genugten zocht uit hoe je je avondeten bij elkaar scharrelt zonder een bezoekje te brengen aan de grote ketens.
salade
Lijstje
Lijstje – Klimatariër is het nieuwe eetpatroon van 2016: door het bewust kiezen van bepaald voedsel letten op het klimaat.
Achtergrond – Melk lijkt zijn goede reputatie kwijt te zijn geraakt. Is melk echt slecht voor mens of milieu?
Schijf van Vijf
Actueel – Minder rund, minder vis, meer bonen.
Unilever, Lipton, arbeidsomstandigheden, thee, India, kinderarbeid
Actueel – BBC-onderzoek onthult mensonterende toestanden op theeplantages in India. Ook Unilevers Lipton thee komt van deze plantages in de Indiase regio Assam.
Dark Act, Amerika, GMO, labelling
Actueel – Na een jarenlange strijd te voeren tegen 'de Monsanto's', voerden enkele Amerikaanse staten een GMO-label in. Een federale wet die wordt gesteund door de biotechindustrie, de zogenaamde DARK act, dreigt dit nu teniet te doen.
Ranking, biermerken, duurzaamheid, rank a brand
Lijstje – Wat is het meest duurzame pilsje? Rank a Brand legt 32 biermerken langs de duurzame meetlat.
Hormoonverstorende stoffen, chemicalien, ttip
Actueel – Hormoonverstorende pesticiden verbieden is slecht voor de handel, vinden de Amerikanen. Ze roepen Europa op om hun systeem over te nemen. In de Verenigde Staten bestaat echter geen wetgeving voor hormoonverstorende chemicaliën.
Amandelen, droogte, Californie, waterverbruik, water
Onderzoek – Zijn amandelen uit het droge Californië daadwerkelijk de grote waterverslinder in vergelijking met andere levensmiddelen?
Reportage – Leukemie, kanker: Argentijnen die in de buurt wonen van een sojaplantage claimen er doodziek van te worden.
wereldvoedselvraagstuk, expo 2015
Achtergrond – Met het oog op de groeiende wereldbevolking rijst de prangende vraag: hoe voeden we straks alle monden? Een zoektocht naar slimme oplossingen en innovaties op de Wereldtentoonstelling in Milaan.
GMO, Monsanto, biotechnologie, lobby, EU
Actueel – Biotechnologie ontwikkelt zich in rap tempo. Maar hoe ethisch verantwoord is het? En in hoeverre gaat de EU dit reguleren?
Educatief project: de duurzame choconemer
Reportage – Leren duurzaam ondernemen met slavernijvrije chocola
Foodtopia voedselinnovaties duurzaam eten
Verslag – Kweekvlees, insectenburgers: heb jij dit future food al achter de kiezen? Het werk van professoren in hun ivoren toren lijkt niet altijd meteen op je bord te verschijnen. Toch is de wetenschap de bakermat voor voedselinnovaties.
Abonneren op