Food

Actueel – De aanhoudende droogte - die extra versterkt is geworden door het El Niño-effect - heeft oogsten verwoest en graanprijzen de hoogte in doen schieten.
Achtergrond – Veel bezwaren tegen genetisch gemodificeerde organismen zijn ongegrond, stelt moleculair bioloog en wetenschapsjournalist Judith Brouwer.
De aquaponic bassins
Reportage – In roze verlichte ateliers, groeit op vissenpoep genoeg eten voor tienduizenden mensen
Verslag – De Voedseltop donderdag in den Haag spaarde kool en geit, maar was toch vermakelijk.
Voedselverspilling
Actueel – Europa grijpt lang niet alle mogelijkheden aan om voedselverspilling tegen te gaan. Sterker nog de aandacht lijkt af te nemen.
Van ’t web – De Belgische website Eos Tracé beschrijft iedere maand de weg die een product aflegt voordat het bij jou in de kast belandt.
Afbeelding van het boek
Interview – Gezond voor mens, bodem, lokale economie, zelfs het klimaat.
Groente in blik
Actueel – Groente uit pot of blik bestaat niet alleen uit groente, in bijna de helft van de groenten in pot of blik zit suiker.
Gastblog – Hoe knutsel je een kerstmenu in elkaar dat niet ten koste gaat van mens en milieu? De Smaackmakers hebben een aantal tips.
Nieuws – Het Nederlandse bedrijf Nature & More gaat samen met de Zweedse supermarktketen ICA biologische groente en fruit merken via natural branding.
kalkoen tijdens het kerstmenu
Lijstje – Ken je het gevoel dat je van je kerstdiner een heel weeshuis had kunnen voeden? Drie tips om langer te genieten van je kerstmaal.
kalkoen tijdens het kerstmenu
Lijstje – Ken je het gevoel dat je van je kerstdiner een heel weeshuis had kunnen voeden? Drie tips om langer te genieten van je kerstmaal.
Reportage – De Buurderij brengt producten vers van het land naar de consument. Gisterenavond werd de eerste Nederlandse vestiging geopend.
Reportage – De Buurderij brengt producten vers van het land naar de consument. Gisterenavond werd de eerste Nederlandse vestiging geopend.
Onderzoek – Nieuw ontwikkelde bonen in Zuid-Amerika kunnen in veel hogere temperaturen dan nu overleven.
Interview – Grondprijzen zijn zo hoog, dat geen jonge boer er nog tussenkomt.
Sogoodtowear kleding uit Nepal
Interview – Dit Rotterdamse echtpaar richtte SoGoodToWear op en probeert hiermee een door de aardbeving getroffen Nepalees dorpje vooruit te helpen.
Achtergrond – Wat zegt het stempeltje 'biologisch' op je eten eigenlijk? Foodredacteur Emma Meelker vraagt het bioboeren, onderzoekers en groothandels.
Wie maakt jouw chocoladeletter
Achtergrond – De kwetsbare cacaoboer staat als 'onzichtbare arbeider' aan het begin van je chocoladeletter. Hoe kun jij vanuit hier zijn omstandigheden verbeteren?
Opinie – Meer voedsel produceren? Of het bestaande beter verdelen? Voedselactivist Tristram Stuart geeft zijn mening
Rapport Milieudefensie over veevoer
Actueel – Nederland importeerde in 2015 alweer meer foute soja.
Gouden Rijst
Onderzoek – Waarom leiden alle sporen van een pro-gentech verklaring ondertekend door 100+ Nobelprijswinnaars naar Monsanto en de biotechindustrie?
Interview – Hoe kijken Nederlanders naar de grootschalige veehouderij?
De macht van de suikerlobby
Onderzoek – De Nederlandse overheid doet weinig om suikerconsumptie tegen te gaan. De suikerlobby blijkt een behoorlijke vinger in de pap te hebben.
Wereldvoedseldag
Verslag – 16 oktober vond het World Food Day festival plaats, één van de excursies ging naar de voedselbank. Lees hier het verslag. (inclusief recept)
Abonneren op