Food

Eendjes voeren
Achtergrond – Nederland verspilt honderdduizenden broden per dag. Wat kunnen we doen om te voorkomen dat brood in de vuilnisbak belandt?
Eendjes voeren
Achtergrond – Nederland verspilt honderdduizenden broden per dag. Wat kunnen we doen om te voorkomen dat brood in de vuilnisbak belandt?
Achtergrond – Hoe duurzaam zijn vlees- of vleesvervangers op basis van soja eigenlijk? OneWorld zoekt een aantal dilemma's uit.
Reportage – In Pakistan raakt elke vijf minuten een hectare grond onbruikbaar door verzilting. Tijd voor aardappels die op zout water groeien.
Nieuws – Aan verkiezingsretoriek geen tekort, maar voor visie en originaliteit moest het debat het vooral van het publiek hebben.
Actueel – Door sociale ongelijkheid, klimaatverandering en de groeiende druk op de natuur komt onze voedselvoorziening in gevaar.
Actueel – Tientallen marktleiders in de voedselsector kwamen bijeen met als doel: plantaardige eiwitten aantrekkelijk maken.
Interview – Wat houdt duurzaam eten in? Wij vroegen het aan een vegetarische slager, een veganistische chef-kok en een 'groene' blogger.
Actueel – De aanhoudende droogte - die extra versterkt wordt door het El Niño-effect - heeft oogsten verwoest en graanprijzen de hoogte in doen schieten.
Achtergrond – Veel bezwaren tegen genetisch gemodificeerde organismen zijn ongegrond, stelt moleculair bioloog en wetenschapsjournalist Judith Brouwer.
De aquaponic bassins
Reportage – In roze verlichte ateliers, groeit op vissenpoep genoeg eten voor tienduizenden mensen
Verslag – De Voedseltop donderdag in den Haag spaarde kool en geit, maar was toch vermakelijk.
Voedselverspilling
Actueel – Europa grijpt lang niet alle mogelijkheden aan om voedselverspilling tegen te gaan. Sterker nog de aandacht lijkt af te nemen.
Van ’t web – De Belgische website Eos Tracé beschrijft iedere maand de weg die een product aflegt voordat het bij jou in de kast belandt.
Afbeelding van het boek
Interview – Gezond voor mens, bodem, lokale economie, zelfs het klimaat.
Groente in blik
Actueel – Groente uit pot of blik bestaat niet alleen uit groente, in bijna de helft van de groenten in pot of blik zit suiker.
Gastblog – Hoe knutsel je een kerstmenu in elkaar dat niet ten koste gaat van mens en milieu? De Smaackmakers hebben een aantal tips.
Nieuws – Het Nederlandse bedrijf Nature & More gaat samen met de Zweedse supermarktketen ICA biologische groente en fruit merken via natural branding.
kalkoen tijdens het kerstmenu
Lijstje – Ken je het gevoel dat je van je kerstdiner een heel weeshuis had kunnen voeden? Drie tips om langer te genieten van je kerstmaal.
kalkoen tijdens het kerstmenu
Lijstje – Ken je het gevoel dat je van je kerstdiner een heel weeshuis had kunnen voeden? Drie tips om langer te genieten van je kerstmaal.
Reportage – De Buurderij brengt producten vers van het land naar de consument. Gisterenavond werd de eerste Nederlandse vestiging geopend.
Reportage – De Buurderij brengt producten vers van het land naar de consument. Gisterenavond werd de eerste Nederlandse vestiging geopend.
Onderzoek – Nieuw ontwikkelde bonen in Zuid-Amerika kunnen in veel hogere temperaturen dan nu overleven.
Interview – Grondprijzen zijn zo hoog, dat geen jonge boer er nog tussenkomt.
Sogoodtowear kleding uit Nepal
Interview – Dit Rotterdamse echtpaar richtte SoGoodToWear op en probeert hiermee een door de aardbeving getroffen Nepalees dorpje vooruit te helpen.
Abonneren op