Food

Lijstje – Vandaag is het World Meat Free Day! Maar hoe duurzaam is dat nu eigenlijk, geen vlees eten? OneWorld zet een aantal artikelen op een rijtje.
Meelworm cognac lolly en garlic & herb buffalowormen
Recensie – In Amsterdam kun je nu insecten proeven en kopen. De enige manier om de wereldpopulatie te voeden?
Event – Waarom ligt er nog steeds een taboe op de prijs van bananen? En wat is de exacte prijs van een banaan?
Reportage – Bericht uit een dorp in de greep van de agrochemische industrie.
Nieuws – De eerlijke verzekeringswijzer doet een boekje open over het investeringsbeleid van jouw verzekeraar.
Actueel – Vanavond is er weer een nieuwe uitzending van Reporter Radio in samenwerking met OneWorld. Deze keer gaat het over de Monsanto Papers.
Twee generaties weidevogelboeren
Tip/Tips – Wat doet de thuisidealist om de Nederlandse weide te redden?
Het Vosje - Andrena fulva
Interview – Wat de boer en jijzelf kunnen doen om de wilde bestuiver te redden.
Conferentie boeren met natuur
Interview – Welke rol spelen de fosfaatwetgeving en de melkprijs in de omschakeling van gangbaar naar biologisch? En welke functie heeft de consument?
Conferentie boeren met natuur
Interview – Welke rol spelen de fosfaatwetgeving en de melkprijs in de omschakeling van gangbaar naar biologisch? En welke functie heeft de consument?
Kemal Jufri
Actueel – Is het nieuwe palmoliebesluit van het Europees Parlement vooruitgang, of is dat maar een illusie?
Eendjes voeren
Achtergrond – Nederland verspilt honderdduizenden broden per dag. Wat kunnen we doen om te voorkomen dat brood in de vuilnisbak belandt?
Eendjes voeren
Achtergrond – Nederland verspilt honderdduizenden broden per dag. Wat kunnen we doen om te voorkomen dat brood in de vuilnisbak belandt?
Achtergrond – Hoe duurzaam zijn vlees- of vleesvervangers op basis van soja eigenlijk? OneWorld zoekt een aantal dilemma's uit.
Reportage – In Pakistan raakt elke vijf minuten een hectare grond onbruikbaar door verzilting. Tijd voor aardappels die op zout water groeien.
Nieuws – Aan verkiezingsretoriek geen tekort, maar voor visie en originaliteit moest het debat het vooral van het publiek hebben.
Actueel – Door sociale ongelijkheid, klimaatverandering en de groeiende druk op de natuur komt onze voedselvoorziening in gevaar.
Actueel – Tientallen marktleiders in de voedselsector kwamen bijeen met als doel: plantaardige eiwitten aantrekkelijk maken.
Interview – Wat houdt duurzaam eten in? Wij vroegen het aan een vegetarische slager, een veganistische chef-kok en een 'groene' blogger.
Actueel – De aanhoudende droogte - die extra versterkt wordt door het El Niño-effect - heeft oogsten verwoest en graanprijzen de hoogte in doen schieten.
Achtergrond – Veel bezwaren tegen genetisch gemodificeerde organismen zijn ongegrond, stelt moleculair bioloog en wetenschapsjournalist Judith Brouwer.
De aquaponic bassins
Reportage – In roze verlichte ateliers, groeit op vissenpoep genoeg eten voor tienduizenden mensen
Verslag – De Voedseltop donderdag in den Haag spaarde kool en geit, maar was toch vermakelijk.
Voedselverspilling
Actueel – Europa grijpt lang niet alle mogelijkheden aan om voedselverspilling tegen te gaan. Sterker nog de aandacht lijkt af te nemen.
Van ’t web – De Belgische website Eos Tracé beschrijft iedere maand de weg die een product aflegt voordat het bij jou in de kast belandt.
Abonneren op