Food

de jacht begint weer
Achtergrond – Is jagen ethisch verantwoord? Wordt al het wild gegeten? En wat mag wel en niet in Nederland?
 
 
Vleesconsumptie wordt steeds groter probleem
Column – We eten veel te veel vlees zegt Lawrence Cheuk van Jongeren Milieu Actief. "Zet iedereen op een vleesrantsoen van 42 kilo per jaar."
Internationale Chocolade Dag
Nieuws – Vandaag is het Internationale Chocoladedag. Het is lekker, gezond, maar niet altijd even eerlijk.
Nieuwe initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan
Lijstje – Weten welke initiatieven er zijn om voedselverspilling tegen te gaan? OneWorld heeft er een aantal voor je onder elkaar gezet.
Op zadenbeurzen delen boeren kennis over de verschillende zaden en gewassen met elkaar. De zaden op de foto zijn onder andere gierst, suikerbonen en maïs.
World Food Day
Interview – In Zimbabwe heerst een voedselcrisis. Goede zaden kunnen het verschil maken tussen oogst of honger.
Mango’s worden de nieuwe chocolade
Actueel – Goed nieuws voor chocoladeliefhebbers: mangoboter heeft alle nodige kwaliteiten om cacaoboter te vervangen.
Actueel – Eetbaar, langer houdbaar, afbreekbaar: de voordelen van dingen in melk stoppen lijken eindeloos.
Actueel – Een kijkje in de keuken van Rotterdam voedselstad en omgeving!
Van tonijn naar sushi
Research – Weet jij welke weg de tonijn aflegt van de zee tot op je bord?
Dé vijf meest sexy vegetariërs
Lijstje – De vegetariër is al lang niet suf meer. OneWorld zet de vijf meest sexy vegetariërs uit ons eigen land op een rijtje.
Kakkerlakkenmelk, een nieuwe eiwitbron?
Van ’t web – Indiase onderzoekers zijn erin geslaagd om kakkerlakken te ‘melken’. Wordt de kakkerlak de nieuwe soja?
Nieuwe bestemming voor overgebleven vliegtuigeten
Van ’t web – Overgebleven vliegtuigmaaltijden belanden vaak in de prullenbak. Een Australische organisatie zorgt voor een betere bestemming.
Research – Bananen zijn nog altijd een van de populairste fruithapjes, maar een schimmelziekte bedreigt het voortbestaan van de fruitsoort.
Lange rijen voor de McDonald's in Olympisch dorp Rio de Janeiro
Van ’t web – De sporters bij de Olympische Spelen krijgen maar geen genoeg van het eten bij McDonald's. De reden: het is gratis.
Van ’t web – Door het natte voorjaar zorgt een bladschimmelziekte voor een slechte aardappeloogst. Bioboeren lossen dit probleem niet volgens de regels op.
Column – Tijd voor eerherstel voor de boon. Red de wereld, eet vaker bonen.
Startup in de spotlight: Restaurant GEEF in Amsterdam
Achtergrond – Willemijn Verloop neemt startups onder loep. Vandaag: restaurant GEEF in Amsterdam van Judith Manshanden.
Halen Dirk en Dekamarkt echt konijnenvlees uit hun schappen?
Achtergrond – Dirk en Dekamarkt schrappen per direct konijnenvlees uit hun schappen, zo kopten veel nieuwssites eergister. Klopt dat wel?
Van ’t web – Het is vandaag 'Earth Overshoot Day', wat wil zeggen dat de natuurlijke productiecapaciteit voor 2016 volledig is verbruikt.
Blog – Uit eten gaan met kinderen is een crime. Een pleidooi voor een kleine restaurantrevolutie.
Nieuws – Met iGrow worden boeren, landeigenaren en investeerders in Indonesië via het internet met elkaar verbonden.
Reportage – Onze voedselredacteur waagt zich aan een eigen bijenkast. Gewoon, om het voortbestaan van alle leven te waarborgen. De waarheid blijkt complexer.
Interview – 'De gaarkeuken draait erom dat je mensen hun waardigheid teruggeeft. Daarom heb je kunst, cultuur en schoonheid nodig.'
Nieuws – Vanwege het schrijnende tekort aan levensmiddelen heeft Venezuela de grens met Colombia dit weekend tijdelijk heropend.
scholieren gaan de moestuin in in Honduras
Reportage – In weinig landen lijden zoveel kinderen aan ondervoeding als in Honduras. De FAO probeert er de hele eetcultuur te veranderen.
Abonneren op