Festival Mundial trekt ondanks regen 140.000 bezoekers

18-06-2002
Door: OneWorld Redactie
Bron: ANP

De organisatie zegt verbaasd te zijn over de hoge opkomst. Vorig jaar, toen het droog en warm was, kwamen 160.000 mensen naar het multiculturele festival. Verdere groei van het festival is volgens de organisatie uitgesloten. Er is in het Tilburgse Leypark niet meer ruimte om mensen te ontvangen.

Zaterdag waren Anouk, Ilse DeLange en Def Rhymz de grote publiekstrekkers. De zondag stond in het teken van de wereldmuziek. Hier was de Senegalese zanger Baaba Maal de bekendste act.

Tijdens het optreden van de Senegalees riep oud-Eurythmics zangeres Annie Lennox het publiek op een SMS te versturen voor de vrijlating van de Tibetaanse musicus Ngawang Choepel. Hij werd in 1996 veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf omdat hij informatie verzamelde voor een documentaire over Tibetaanse muziek.

Amnesty International is de initiatiefnemer van de SMS-actie. Op verschillende festivals wordt aan bezoekers gevraagd mee te doen. Sinds 5 mei hebben 11.500 mensen deelgenomen aan de SMS-actie van de mensenrechtenorganisatie.

Festival Mundial

Reacties