Ex-baas Greenpeace gaat werken voor PR-bureau van Monsanto

09-01-2002
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld

Greenpeace heeft zich namelijk altijd verzet tegen het produceren van gengewassen. Dit PR-bureau, Burson-Marsteller, hoopt dat de Britse milieu-baas gaat bijdragen aan een betere communicatie tussen de milieulobby en agrarisch-wetenschappelijke bedrijven.

Burson-Marsteller is gespecaliseerd in crisis-management. In het verleden verzorgde dit bureau de PR van het bedrijf Union Carbide. Die veroorzaakte in december 1984 een gaslek in Bhopal, India, waarbij 15.000 mensen omkwamen.

In 1999 werd Melchett samen met de 27 andere actievoerders opgepakt wegens vernieling van een proefveld met genetisch aangepaste maïs. Hij werd toen niet veroordeeld.

Vorig jaar hadden Greenpeace-activisten vier ton genetisch gemanipuleerde sojabonen op de stoep van de Britse premier Blair gestort. Het commentaar van Lord Melchett was toen: ‘Omdat hij het zo graag eet, zijn we het hem maar komen brengen.’

Melchett legde in 2000 na tien jaar zijn functie bij de milieuorganisatie neer. Hij vindt dat hij tijdens zijn periode bij Greenpeace veel heeft geleerd. In een verklaring liet hij weten dat hij van plan is om die ervaring nu ‘goed te gaan gebruiken’.

Greenpeace Nederland

Reacties