‘Une saison en France’ is een ontroerende film over de alleenstaande vader Abbas. Hij vluchtte samen met zijn kinderen uit Afrika en doet nu zijn uiterste best een nieuw bestaan op te bouwen in Frankrijk. Hij wordt verliefd op een Franse vrouw en heeft een baantje bij een groentehandelaar, maar langzaamaan wordt pijnlijk duidelijk dat Abbas en zijn kinderen nergens welkom zijn.

Une saison en France is een hartverscheurend verhaal van de uit Tsjaad afkomstige regisseur Mahamat-Saleh Haroun. Hij won vorig jaar op het Movies that Matter Festival de Gouden Vlinder voor zijn documentaire Hissein Habré, a Chadian tragedy.

Over de spreker

Na de film praten we verder met Eric van den Boom van International Organization for Migration (IOM) over de situatie en het verblijf van ongedocumenteerde migranten. Eric is een ‘terugkeer-counselor’ en heeft zodoende dagelijks contact met migranten die overwegen om terug te keren naar hun thuisland. Hoe wordt de veilige terugkeer van ongedocumenteerde migranten gemonitord, en wat zijn succesverhalen van terugkerende migranten?

Over dit programma

Het Movies that Matter Festival vindt plaats van 23 tot en met 31 maart 2018 in het Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui. Als vooraankondiging vindt alvast deze gratis filmvertoning plaats.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook-evenement.