Studio Aleppo Den Haag

- Humanity House

Studio Aleppo komt naar Den Haag! Studio Aleppo, picturing (new) European citizens, is een project waarbij in verschillende Europese steden pop-up fotostudio’s worden gebouwd. In elke stad kunnen nieuwkomers en ‘vaste bewoners’ zich laten portretteren door een prominent fotograaf. Dit weekend zet topfotografe Robin de Puy ‘oude’ en nieuwe’ inwoners van Den Haag op de foto.

Pop-up fotostudio

Na een succesvolle editie in Amsterdam en met een editie in Berlijn en Helsinki in het vooruitzicht, bouwen we op 16 en 17 september, in samenwerking met Paradox, het Humanity House om tot Studio Aleppo [Den Haag]. In onze pop-up fotostudio kunnen kersverse en doorgewinterde Hagenaren/Hagenezen zich laten portretteren door fotograaf des vaderlands Robin de Puy.

We stellen alle geportretteerden ook een paar korte vragen, bijvoorbeeld wat de stad Den Haag voor hen betekent. Deze kunnen het startpunt vormen voor mooie gesprekken, verrassende ontmoetingen en meer wederzijds begrip tussen (voormalig) vluchtelingen en locals.

Tentoonstelling

De foto’s worden ter plekke uitgeprint en opgehangen. Zo creeren we een portrettengalerij van alle ‘humans of The Hague’. De portretten en bijbehorende teksten blijven een maand lang hangen in het Humanity House en zijn gratis te bezichtigen voor publiek. Ook worden ze toegevoegd aan de online portrettengalerij van Studio Aleppo.

Naast de portrettengalerij, kun je ook negatieven en glasplaten uit een verwoeste fotostudio in Aleppo bezichtigen. Deze negatieven zijn gevonden door de Syrische fotograaf Issa Touma, en vormen de aanleiding voor Studio Aleppo.

Meedoen aan Studio Aleppo?

Wil je jezelf, evt. met je gezin of vrienden (max 4 personen), laten portretteren door Robin de Puy en bijdragen aan dit bijzondere internationale project? Je kunt je vanaf 31 augustus opgeven via deze site.

Als ‘vaste’ bewoner betaal je EU50,- voor je portret. Met deze bijdrage maak je ook het portret van een nieuwkomer mogelijk. Jullie ontvangen dan beiden een portret op klein formaat en worden beiden opgenomen in de portrettengalerij.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.

Humanity House

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons