Rainproof Rave & Ride

10-06-2016
Door: Kim Sauter
Bron: OneWorld
Het klimaat verandert: droge gebieden worden droger; natte gebieden natter. En weersextremen nemen toe. In Nederland valt soms evenveel regen in een uur als vroeger in een maand! De stenen stad kan dat niet aan en heeft haar bewoners nodig. Daarom organiseerde OneWorld met haar partners op 1 november 2015 de Rainproof Rave & Ride: een groen en buibestendig pop-uppark in het stenen hart van Amsterdam, de Dam. Doel: de stad en haar bewoners rainproof maken nu megabuien steeds vaker steden ontregelen en miljardenschade veroorzaken.
Event – 

 

Over de Rainproof Rave & Ride
De Rainproof Rave op de Dam werd voorafgegaan door de Rainproof Ride: een met planten versierde fietstocht dwars door de stad, aangevoerd door wethouder Udo Kock en watergezant Henk Ovink. Duurzame Tv-tuinman Lodewijk Hoekstra hielp het pop-up-park opbouwen en opende de Rainproof RaveOm bezoekers te inspireren om zelf regen op te vangen en creatief te benutten voor een groene stad waren er volop activiteiten voor jong en oud, met en zonder tuin. Van doe-het-zelf workshops verticale kruidentuintjes maken van lege flessen tot je eigen regenwater-wc bouwen. Meer inspiratie, praktische tips en achtergrondartikelen waren uiteraard ook op OneWorld te vinden.

Resultaten en partners
De Rainproof Rave & Ride op de Dam werd ondersteund door 38 initiatieven en bezocht door ruim 4.000 mensen. De actie had een online bereik van ruim 3 miljoen mensen en kreeg daarnaast free publicity in lokale, internationale en landelijke media, waaronder RTL Nieuws. De Rainproof Rave & Ride was een initiatief van OneWorld met partners Amsterdam Rainproof en Amsterdam International Water Week.

René van 't Hof eet een spruitje van het regenminnende moestuin-autodak


 

 

Kim Sauter

Programmamaker bij OneWorld. Oprichter van FoodGuerrilla en themakanaal...

Lees meer van deze auteur >

Reacties