OneWorld Mediacafé's

16-06-2016
Door: Kim Sauter
Bron: OneWorld
OneWorld Mediacafé
Lisa Kappetijn
Met deze serie mediacafés onderzoeken we de rol en invloed van de media in actuele maatschappelijke kwesties. Nu allerlei soorten crises het nieuws beheersen en de onderbuik een podium krijgt via internet, willen wij constructief het debat bevorderen, publiek betrekken bij de keuzes die media maken, media laten reflecteren en diverse bloedgroepen met elkaar in contact laten komen
Event – 

We praten in Pakhuis de Zwijger met bekende en nieuwe stemmen, establishment en rebellen, gevestigde media, opiniemakers en changemakers, pop up-platforms en het publiek over actuele, maatschappelijke onderwerpen op het snijvlak van lokaal en mondiaal, die vaak heftige reacties oproepen:

Hoe Halal zijn de Hollandse Media


Hoe Halal zijn de Hollandse Media?
Welk beeld geven media van de ilsam? Met o.a. opiniemaker Jan Dijkgraaf, journalisten Raja Felgata en Ezra Dede en Brahim Bourzik hoofdredacteur Moslimkrant.

White Privilege


White Privilege
Met o.a. Clarice Gargard (VARA NTR), Mounir Samuel (De Groene) Gertjan van Schoonhoven (Elsevier) en publicist Izz Ad-In Ruhulessin die na afloop deze column schreef.

Feit & Framing Vluchtelingdebat


Feit en Framing in het Vluchtelingendebat
Vervolg op deel 1, met o.a. Steven de Winter (Stichting Mediaombudsman), Rianne van Vuren (EenVandaag) en publicist Kiza Magendane die hiervoor deze column schreef.

 

Molenbeek en HoodHeroes in de wijken

Molenbeek en HoodHeroes in de wijken
Hoe zetten media en bewoners de wijken neer? Met o.a. Tean Voeten (oorlogsfotograaf), Nabil Fallah (StreetTalent), Corina Duijndam (sociologe), Patrick Meershoek (Parool) en jonge filmmakers uit het HoodHero-filmproject.
 

Kim Sauter

Programmamaker bij OneWorld. Oprichter van FoodGuerrilla en themakanaal...

Lees meer van deze auteur >

Reacties