In oorlogs- en conflictgebieden is geweld aan de orde van de dag. Dit laat niet alleen zijn sporen na bij de direct getroffenen, maar ook bij volgende generaties. Kinderen van oorlogsslachtoffers worden op verschillende manieren blootgesteld aan de traumatische ervaringen van hun ouders. Hoe wordt trauma doorgegeven, op welke manier komt het tot uiting en kan het voorkomen worden?

 

Deze vragen worden beantwoord in onze volgende masterclass. Zet ‘m vast in je agenda: 27 oktober. Deze Masterclass is online. Meldt je hier aan.

 

Tijdens de masterclass over het doorgeven van oorlogstrauma’s worden we bijgestaan door professor in medische antropologie Ria Reis en cultureel antropoloog Lidewyde Berckmoes. Daarnaast Interviewt Patrick Lodiers auteur Adriaan van Dis over de invloed van de traumatische oorlogservaringen van zijn ouders tijdens de Tweede Wereldoorlog op zijn leven.

 

Datum en tijd
Dinsdag 27 oktober om:

  • 13:30 – Engelse Masterclass met break-out Discussies
  • 16:00 – Nederlandse Masterclass met Adriaan van Dis

Programma

16:00 Welkom – Tjipke Bergsma

16:05 Lezing – Prof. Dr. Ria Reis & Dr. Lidewyde Berckmoes

16:35 Reflectie – Ernst Suur

16:50 Pauze

16:55 Ervaringsdeskundige – Adriaan van Dis

17:15 Q&A – Patrick Lodiers

17:30 Einde

 

Deze masterclass is onderdeel van onze campagne Doorbreek het Zwijgen. De campagne legt nadruk op de (psychosociale) problemen van velen 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog in Nederland. En onderstreept het belang van psychosociale steun aan kinderen die nú leven met de gevolgen van oorlog en geweld.