Geweld tegen vrouwen is overal. En wat er nu gebeurt in Afghanistan maakt pijnlijk duidelijk dat er nog veel werk te doen is op gebied van vrouwenrechten. Wist je dat wereldwijd ruim 35 procent van alle vrouwen, oftewel één miljard, met geweld te maken krijgt? In Kenia is dat zelfs 80 procent! Gendergerelateerd geweld vindt plaats op straat, in huis en in de productieketens van onze dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Het is één van de meest voorkomende mensenrechtenschendingen ter wereld.

Daarom dagen we je uit om mee te trainen voor 35 push-ups om die 35 procent de kop in te drukken. We trainen een maand lang onder begeleiding van onze topcoaches en doen de push-ups dan op 25 november – de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen- allemaal tegelijk. Zo maken we een collectieve vuist tegen gendergerelateerd geweld.

Door mee te doen steun jij bijvoorbeeld internationale programma’s die vrouwen steunen en die bijdragen aan meer gendergelijkheid, eerlijke wetgeving en productieketens zonder uitbuiting. Het doel van alle ActionAid initiatieven is een feministische wereld waarin het welzijn van vrouwen vanzelfsprekend is!

Doe jij mee? 💪