HoodHero

17-06-2016
Door: Kim Sauter
Bron: OneWorld
Hoodhero
Scheurt het sociale weefsel van Nederland? Volgens OneWorld begint een betere wereld bij je wijk! Daarom haalden we met de actie #HoodHero de banden in de buurt aan: tégen vooroordelen en voor meer saamhorigheid. We gingen met wijkbewoners op zoek naar de mensen die hun wijk veraangenamen en zetten ze in het zonnetje. Het doel: de kleine en grote verbindingen tussen buurtbewoners - van de randstad tot de randen van het land - zichtbaar maken en verstevigen.
Event – 

Over #HoodHero
De hele maand mei ging OneWorld op zoek naar de werelden in onze wijken en de mensen die die wijken máken:

HoodHero filmteams Sylvana Simons

Een mini-filmacademie waarin deze 25 jongeren masterclasses kregen van o.a. Sylvana Simons in presenting, acting, scriptwriting, portraying en editing om korte filmpjes te maken over hun hun eigen wijkhelden van de Bijlmer tot Dedemsvaart.

OneWorld Mediacafé in Pakhuis de Zwijger over beeldvorming over de wijken, met o.a. oorlogsfotograaf Teun Voeten, Nabil Fallah van Street Talent, sociologe Corina Duijndam, Patrick Meershoek van Het Parool en de uitreiking van de Golden HoodHero voor het beste filmpje door IDFA en EYE.

Partners en resultaten HoodHero
Voor een project als Hoodhero zijn lokale partners natuurlijk onmisbaar: Checkpoint Zuidoost, TheBeach, Stekks & Co, EYE en SALTO mediahuis Amsterdam waren nauw betrokken bij de Hoodhero-filmacademie, en WhoCares maakte het Call to Action-filmpje. We mochten vertellen over HoodHero op Radio 1, RTVUtrecht, Amsterdam FM, Radio Apeldoorn, Drenthe, Uithoorn, Schiedam,  Schouwen Beveland en Zwolle. Sommige HoodHero-filmpjes werden in korte tijd 20.000 keer bekeken:

 

 

 

Opa Rob schoont parkje op vanuit zijn scootmobiel.
 

 

 

Paradijsvogel Pierre kleurt het hart van Utrecht

 

 

Klaar met vooroordelen over Marokkaanse jongeren.

 

 

De vrijheid om te zijn wie je bent

 

 

Arsanio, de wijkheld van Dedemsvaart

 

 

 

Kim Sauter

Programmamaker bij OneWorld. Oprichter van FoodGuerrilla en themakanaal...

Lees meer van deze auteur >

Reacties