Eat This! Wereldvoedseldag festival

14-06-2016 Bron: OneWorld
EAT THIS! In 1981 hebben de Verenigde Naties 16 oktober uitgeroepen tot Wereldvoedseldag. Een dag waarop we wereldwijd aandacht besteden aan de grote voedselvraagstukken van dit moment. En dat is nodig ook! Want ruim 800 miljoen mensen op de wereld komen dagelijks eten tekort. Dat kan en moet anders, vinden wij. Tot twee keer toe organsieerden we daarom het Eat This festival. Ons doel? Samen met gave partners een sprankelend en inhoudelijk festival neerzetten voor een breed publiek met flink wat mediabereik.
Event – 

EAT THIS! Wereldvoedseldag '14 on Vimeo.

Over Eat This

Eat This bood een avondvullend programma waar je serieus je tanden in kon zetten! Samen met ondernemers, journalisten, politici, wetenschappers en toekomstdenkers gingen we in gesprek over hoe we grote vraagstukken met elkaar anders kunnen aanpakken. Moderator Ikenna Azuike opende de avond met: “Het oplossen van honger is zoals het 6e seizoen van Game of Thrones: je weet dat het mogelijk is, je weet dat het kán maar je hebt geen idee wanneer en hoe.”

Eat This

Journalist Faith D’Aluisio en fotograaf Peter Menzel verzorgden het openingsverhaal. Ze vertelden over hun bijzondere project ‘Hungry Planet: What the world eats’. Peter en Faith bezochten daarvoor 24 landen wereldwijd en zetten hierbij 29 gezinnen op de foto met het eten dat ze gebruiken in één week tijd. Na de opening was het tijd voor de bezoekers om verschillende talkshows, masterclasses en workshops te volgen. Van de masterclasses campaigning ‘Hete aarde’ en ‘Guerrilla style’ tot World Food Radio, De Hongerige Stad Internationaal, Ethical Eating en een gesprek met de mannen van kookboek The Groundnut.

Meer weten of het gehele programma bekijken? Bezoek de website van Eat This hier.

Resultaat

We presenteerden tot twee maal toe een uitverkocht festival! Daarnaast was er een item te zien in De Wereld Draait Door over Wereldvoedseldag, schreven diverse bladen en kranten over ons zoals Elle Eten en Het Parool. In totaal vertegenwoordigde Eat This 2014 een mediawaarde van ruim €200.000,-, met een bereik van een kleine half miljoen mensen.

DWDD

Onze partners

Zo'n Wereldvoedseldag event organiseer je niet alleen. Samen met Oxfam Novib en Food Cabinet namen we het voortouw, en belangrijke programmapartners zoals de Youth Food Movement, Fair Food en Pakhuis de Zwijger sloten aan om deze events tot een succes te maken. We werden financieel ondersteund door de Nationale Postcodeloterij.

Eat This programma

 

Lotte Sluiter

Lotte Sluiter werkt als programmamaker en journalist voor OneWorld. Daarnaast...

Lees meer van deze auteur >

Reacties