Een last van de schouders dankzij de waterroller

08-03-2007
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld

In waterschaarse gebieden in Afrika gaat een groot deel van de dagbesteding van vrouwen en kinderen op aan het halen van water. Soms moeten zij wel zes keer per dag lange stukken afleggen met emmers water op het hoofd. Dankzij de Hippo Water roller hoeft dat nog maar één keer per dag te gebeuren.

 

Deze Zuid-Afrikaanse vinding is een grote plastic container die kan worden voortgeduwd met een grote stalen handgreep. In de Hippo Waterroller past 90 liter water. De container is dik genoeg om een tocht over onregelmatig wegdek zonder kleerscheuren te overleven.

 

Geen rug- en nekklachten meer

 

De waterroller spaart niet alleen tijd en de ruggen en nekken van de waterdragers. Dankzij de gelauwerde vinding kunnen stukken landbouwgrond makkelijker worden geïrrigeerd.

 

Het nadeel aan de waterrollers is de prijs van ongeveer 75 dollar. Voor de meeste mensen die zo'n handige waterdrager zouden kunnen gebruiken is dat bedrag niet op te brengen. Zij zijn daardoor afhankelijk van donaties. Hiervoor zorgt de Africa Foundation.

 

Samen met de producent Imvubu Project is deze organisatie druk bezig met het werven van fondsen bij bedrijven om meer waterrollers uit te kunnen delen. Al meerdere grote bedrijven waaronder IBM en Coca-Cola hebben een donatie gedaan.

 

Rijdende reclamezuil

 

En net zoals je hier wel eens Smarts ziet rondrijden met reclame kan de eigenaar van een Hippo Roller de aanschafkosten van de ton ook terugverdienen door het logo van een bedrijf op de ton of op de handgreep te bevestigen.

Hippo Waterroller

Africa Foundation

Reacties