‘Duurzame energie neemt hoge vlucht’

07-03-2006
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld

Dat stelt het Amerikaanse onderzoeksbedrijf Clean Edge in een studie die maandag is gepubliceerd. Volgens persbureau Reuters zijn eerdere voorspellingen van Clean Edge over alternatieve energiebronnen uitgekomen of zelfs te voorzichtig gebleken.

Volgens Clean Edge lopen de verkoopcijfers op tot 167 miljard dollar in 2015. Hoe dan ook blijft het aandeel van duurzame bronnen in de totale energiemarkt zeer bescheiden.

Dankzij de hoge olieprijzen is 'groene energie' de snelstgroeiende energiesector. Biobrandstof -zoals biodiesel van plantaardige olie uit bijvoorbeeld koolzaad, loopt het best. Het aantal auto's dat rijdt op een mix van conventionele en alternatieve brandstof groeit gestaag. In de Verenigde Staten rijden er een paar miljoen rond. In Duitsland is biodiesel al op ruime schaal verkrijgbaar.

 
Onlangs berichtte de Volkskrant dat de belangstelling van consumenten voor groene stroom in Nederland afneemt. Volgens Nuon heeft dat te maken met afgenomen reclame voor alternatieve energie. Verder is het fiscale voordeel bij gebruik van groene stroom als sneeuw voor de zon gesmolten.

Clean Edge

Reacties