Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder

De organisatie Rainforest Connection doet in Afrika en Zuid-Amerika proefprojecten met oude maar nog werkzame smartphones. Ze bevestigen de smartphones hoog in de bomen, onzichtbaar vanaf de grond, en koppelen er enkele zonnepaneeltjes aan om ze in werking te houden.

De smartphone wordt zo een luisterpost die de geluiden doorstuurt naar een centrale computer. Zodra de telefoon verdachte geluiden hoort, vooral van zaagmachines, hoort de centrale computer die dus ook, in real time, en geeft die een alarmsignaal. Op die manier kan men sneller ingrijpen.

Eén smartphone kan de geluiden in een gebied van 3 vierkante kilometer in de gaten houden. Rainforest Connection zamelt nu via crowdfunding middelen in om luisterposten op te zetten voor 300 vierkante kilometer regenwoud in Afrika en Brazilië. Pakt dat goed uit, dan wordt het project uitgebreid.

Bron: www.youtube.com

Je kunt dit project steunen via Kickstarter crowdfunding. Rainforest Connections heeft al meer dan de helft van de benodigde 100.000 dollar nodig. Nog 22 dagen te gaan… Doneer en spread the word!

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)