Jamie dwingt McDonalds tot betere burger

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

McDonalds U.S.A gaat het recept voor zijn hamburgers veranderen. , Één van de grootste Amerikaanse ‘fast-food’ ketens, had al te maken met een lichte daling in hun verkoop. Maar dit keer lag het aan de overtuigingskrachten van the Naked Chef himself, Jamie Oliver.

Geen ‘pink slime’ meer in de Mcburgers. Oliver heeft McDonalds min of meer gedwongen om de ‘pink slime’, oftewel ammonium hydroxide te verwijderen uit hun recept. Hij was in shock toen hij hoorde dat dit word gebruikt om vette biefrestjes om te smelten naar vulling voor de Mcburgers. Hij noemt het 'hondenvoedsel'.

Geral Zirnstein, microbioloog voor ‘US Department of Agriculture’ is het met Jamie eens. 'I do not consider the stuff to be ground beef and I consider allowing it in ground beef to be a form of fraudulent labelling.'

Twee andere ‘fast-food’ ketens Burger King en Taco Bell zijn al eerder geconformeerd en hebben ammonium hydroxide verwerkte ingrediënten al uit hun producten verwijderd.

Bekijk hier het filmpje van Jamie over ‘Pink Slime’

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons