Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Het Salt Restaurant bevindt zich in de stad Shiraz, in het zuiden van Iran. Het is 150 vierkante meter groot, telt twee verdiepingen, en de muren, tafels en trappen zitten onder een flinke laag zout, meldt de Iraanse nieuwswebsite Iran Front Page.

Het zout geeft het restaurant een bijzonder uitzicht. Dat wordt nog geaccentueerd door sterk golvende vormen, die wat aan de gebouwen van de Catalaanse architect Gaudí doen denken.

Ionen
Het zout is ook functioneel. Via de ionen die het afgeeft, helpt het de lucht te zuiveren. Het concept komt van de Iraanse ontwerpers van de Emtiaz Designing Group. Ze lieten zich inspireren door de zoutmijnen en het zoutmeer in de regio.

Het zout dat voor de bouw van het restaurant is gebruikt, komt daar ook vandaan. Er werd natuurlijke gom aan toegevoegd om het hard te maken. De ontwerpers trokken het ecologische aspect nog verder door. De trappen versierden ze met gerecycleerde drankblikjes.

Foto: IPS