Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder

Vandaag is het World Meat Free Day. Of je nu een vegetariër, veganist, flexitariër of doorgewinterde vleeseter bent: OneWorld zet een aantal interessante stukken voor je op een rijtje. 

Hoe duurzaam ben je nou bezig als je minder vlees eet?
De Veggie app meet het effect van jouw eetgedrag door de besparing op land- en water verbruik, dierenlevens en CO2 uitstoot te laten zien. 

Veganisme moet van stoffig imago af
Mensen die veganistisch eten kunnen niet altijd rekenen op een positief imago. De organisatie van VeggieWorld probeert dat imago te doorbreken, en dat lijkt te lukken: hun event afgelopen maart trok zo’n tienduizend bezoekers.

Bourgondisch leven zonder vlees
Voor veel Nederlanders is een lapje vlees niet weg te denken uit hun menu. Kan je als vegetariër wel doorgaan als een levensgenieter? Wij vroegen het aan vier voedselrebellen.

Hoe duurzaam is soja nou eigenlijk?
Soja wordt vaak als één van de beste alternatieven van vlees gezien. OneWorld zocht uit hoe duurzaam Soja nou echt is.

Kunnen vegetariërs met een gerust hart een insectenburger eten?
Insecten zijn het milieuvriendelijke alternatief van vlees, maar mogen ze ook op het menu van vegetariërs? Food-redacteur Emma Meelker en principieel vegetariër gaat in discussie met onze hoofdredacteur Hans Ariëns.

 

 

 

Hoofdfoto: Shpernik088

 

 

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)