OneWorld presenteert:

Word vriend van OneWorld

Verandering begint bij bewustwording! Daarom zetten wij ons dagelijks in voor onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld. Soms onderzoekend, soms activerend maar altijd constructief en oplossingsgericht.

Steun onze missie, draag bij aan een eerlijke en duurzame wereld!

  • Verhalen die ertoe doen, van mensenrechten tot duurzaamheid
  • Ontvang het magazine: print en/of digitaal
  • Word onderdeel van de grootste eerlijke, duurzame community van Nederland
Ja, ik word vriend (€4/maand)

Voordat je verder leest...

Met onze onafhankelijke verhalen dragen we bij aan een eerlijke, duurzame wereld. We doen niet aan betaalmuren, maar goede journalistiek kost tijd en geld en daarom hebben we jouw steun nodig.

Word vriend voor (€4/maand)
Ik lees eerst het verhaal verder

De steden hebben zich achter het initiatief Mayors for 100% Clean Energy geschaard. In de komende maanden kunnen er nog meer bij komen. De honderdvijftigste toetreder was burgemeester Nancy McFarlane van Raleigh, de hoofdstad van North Carolina. Raleigh is achtste staatshoofdstad die meedoet, en de elfde stad met meer dan 250.000 inwoners.

De staten Californië en Florida tellen de meeste deelnemende burgemeesters, respectievelijk 29 en 26. Onder meer Los Angeles, Phoenix, Honolulu en Charlotte doen mee.

12,5 miljoen auto’s

De Sierra Club, de grootste milieuorganisatie in de VS, stelt dat plaatselijke actie de manier is om vooruit te komen op het gebied van klimaatbeleid. “Als deze 150 gemeenten overstappen op 100 procent hernieuwbare energie, wordt 150 miljoen megawattuur energie uit fossiele brandstoffen getransformeerd in schone energie. De uitstoot die we daarmee vermijden, is vergelijkbaar met de uitstoot die vermeden wordt als er 12,5 miljoen auto’s van de weg gehaald worden.”

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Word vriend voor (€4/maand)
670

Redactie

Profielpagina

Advertentie

MtM-banner