Dossier Water als ontwikkelingsdoel

Reportage – Sanne Derks zag hoe het ‘oppimpen’ van favela's in Rio positieve en met name negatieve gevolgen meebrengt voor de bewoners.
water halen in nederland en in kenia
Video – Dit filmpje brengt op treffende wijze in beeld hoeveel tijd en moeite het kost om in Kenia dagelijks schoon water te krijgen en hoe vanzelfsprekend 'wij' de kraan opendraaien.
Blog – Vandaag is het Wereldwaterdag. Hoe kan de moeilijkst bereikbare groep mensen aan schoon drinkwater worden geholpen?
goede sanitaire voorzieningen op world toilet day
Actueel – Misschien was het je nog niet opgevallen, maar vandaag is het World Toilet Day. En dat betekent niet dat we de hele dag poep- en piesgrapjes moeten maken.
Blog – Douwe van Loenen en Koen van Bremen van LiveBuild schreven tweeënhalf jaar geleden over het falen van waterprojecten. Tijd voor een positief verhaal vinden ze: hoe waterprojecten wél kunnen slagen.
drinkwater sdg water en sanitatie
Opinie – Onmogelijk dat de zesde van de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's), 'water en sanitair voor iedereen', pas wordt gehaald in 2030. Dat vindt Geeta Rao Gupta, uitvoerend directeur van UNICEF.
foto van water in Sverdlov, Armenië
Reportage – Door gebrekkige watervoorzieningen in Oost-Europa hebben liefst 19 miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Jenda Terpstra reisde af naar Armenië waar dorpelingen werken aan een goed waterleidingsysteem.
jongen drinkt water in Rajasthan
Lijstje – Hoe kunnen we 9 miljard mensen in 2030 van goede sanitaire voorzieningen en voldoende drinkwater voorzien? Waterexperts zetten voor The Guardian dertien zaken op een rijtje, OneWorld pikt er een aantal uit.
Jerrycans vullen met water, Ethiopië
Achtergrond – Hoe gaan de publieke en private sector in 2030 de hele wereld van schoon drinkwater voorzien?
meer toiletten in Derde Wereld
Nieuws – Steeds meer mensen in de wereld kunnen gebruik maken van goede of verbeterde sanitaire voorzieningen. Dat blijkt uit een onlangs verschenen rapport van het Global Sanitation Fund (GSF) in Genève
Water dragen
Interview – We moeten dingen echt anders gaan doen zodat iedereen voldoende schoon water heeft, stelt jurist Jan van de Venis (40). “Als we op dezelfde voet doorgaan worden er in de toekomst oorlogen gevoerd over water.”
Interview – Hoewel de mondiale problemen met schoon drinkwater en sanitatie nog enorm zijn, heeft de sector niet stilgezeten de afgelopen decennia. OneWorld blikt met pensionade Jo Smet terug op 35 jaar ontwikkelingswerk.

Pagina's