Dossier OneWorld Shops

kin
Achtergrond – Nederlandse bedrijven kiezen voor een convenant om de productie van hun kleding te verduurzamen.
Gastblog – Moyee Coffee beloofde een transitie van Fairtrade naar FairChain en een einde aan ongelijkheid. Maar die weg is niet simpel.
Actueel – Heb je een grotere maat dan 42 en een voorkeur voor duurzame kleding? Dan maken kledingwinkels je het niet bepaald makkelijk.
Research – In welke context werkt Fairtrade wel en niet? Is een Fairtrade-banaan echt zoveel beter dan een 'gewone' banaan?
Van 18 tot 24 april is het 'Fashion Revolution Week'
Actueel – Van 18 tot 24 april is het 'Fashion Revolution Week', een week waarin mensen wereldwijd twitteren onder de #whomademyclothes.
Achtergrond – Welk verhaal gaat er schuil achter mijn kledingkast? Dat is de vraag waarmee ik (Emy Demkes) zo’n acht maanden geleden mijn blog – behindmycloset – lanceerde.
Interview – Het directe contact met locals, dat staat bij Omar Souktan en Helma Matthijssen van Maroc Travel hoog in het vaandel. Via hun reizen ontdek je Marokko van binnenuit en draag je rechtstreeks bij aan de lokale economie.
Blog – Hein Voss, sociaal ondernemer. Heeft meer dan 30 jaar internationale ervaring binnen verschillende onderdelen van de kledingindustrie en handel. Als inkoper en manager reisde Hein Vos over de hele wereld.
achtergrond – Betegelde tuinen zijn een probleem. OneWorld zoekt tegeltjeswijsheid.
INTERVIEW – Na lang in de IT-industrie te hebben gewerkt besloot Jester Hoek samen met zijn Boliviaanse vrouw en schoonzus de winkel van haar ouders over te nemen en het merk Asarti te ‘re-branden’.
INTERVIEW – Ambachtslieden uit ontwikkelingslanden steunen? Bij de online marktplaats Discovered kun je de mooiste handgemaakte producten kopen, direct bij de maker zelf.
INTERVIEW – In 2012 besloot Nassira (42 jaar) haar baan als marketingmanager bij een grote Nederlandse bank op te zeggen en zichzelf in dienst te stellen van het empoweren van meisjes en vrouwen in Marokko.

Pagina's