Dossier Nederlandse waterhulp

Landbouw in Mozambique
Interview – Hoe ziet de Nederlandse betrokkenheid bij Mozambique er anno 2016 uit? Jan Huesken vertelt!
Zware El Niño veroorzaakt toename natuurrampen
Van ’t web – Door El Niño neemt de kans op nieuwe humanitaire crises verder toe.
Reportage – Een afsluitdijk in de vorm van de nationale Garuda-vogel moet de Indonesische hoofdstad Jakarta van de ondergang redden. Maar het stadsbestuur is nog niet overtuigd van het Nederlandse ontwerp.
dam in Panama
Achtergrond – Hoe ver mogen Nederlandse banken gaan om hun projecten in ontwikkelingslanden door te drukken?
protesten rio tegen vervuild water baai
Reportage – Het water waarin tijdens de Olympische Spelen in 2016 wordt gesurft en gezeild is nog altijd ernstig vervuild. De autoriteiten maken weinig haast om de problemen op te lossen, maar het Nederlandse bedrijfsleven springt bij.
Modderstromen in Colombia
Nieuws – Nederlandse experts op het gebied van watermanagement en rampenpreventie reizen af naar Colombia om het land te helpen bij het voorkomen van overstromingen en modderstromen.
Nieuws – Met de aanstelling van minister Schultz van Haegen als voorzitter van de adviesraad van de Water Global Practice krijgt Nederland een voortrekkersrol bij de aanpak van mondiale waterproblemen.
Actueel – Droogte, slinkende watervoorraden, extreme regenval; mondiale watercrises staan op 1 als het gaat om wereldwijde problemen de komende tien jaar. Bij de bestrijding kan Nederland volgens minister Ploumen een cruciale rol spelen..
Van ’t web – Waterexperts van ingenieursbedrijf Arcadis gaan helpen om het New Yorkse metronetwerk waterbestendig te maken, om ondergelopen stations na een orkaan te voorkomen.
Van ’t web – Nederland investeert kennis en 40 miljoen euro voor de aanpak van wereldwijde waterproblemen.
interview – OneWorld sprak met Henk Ovink, de wateradviseur van Barack Obama.