Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

De opdracht was een uitdaging: maak een kerstmenu van Nederlandse ingrediënten en nee, gebruik dus geen olijfolie of citroen.

20181118_AG_2018_MARIE-LOUISE_ONEWORLD_9776

Kerstmaal van de lage landen

Een kerstmenu van uitsluitend Nederlandse ingrediënten? Het is mogelijk én lekker!

In Nederland heeft vleesvervanger van het eerste uur, tofu, nog altijd een imagoprobleem. Toen journalist Irene de Pous stopte met vlees eten, kreeg ze de supermarktspons ook niet lekker op tafel. Nu is ze volledig bekeerd: verse tofu bleek een openbaring.

tofu

Tofu, en dan lekker

Toen Irene de Pous stopte met vlees eten duurde het even voordat ze tofu had omarmd.

Om de opwarming van de aarde tot 1,5 graad te beperken, moet je verder kijken dan hightech oplossingen. Maar kun je mensen die vlees eten, vragen dat niet te doen?

brooke-lark-194252-unsplash

Veganisten maken verschil

Om de opwarming van de aarde te beperken, moet je verder kijken dan hightech oplossingen.

Vleesongemak

Het nieuwe OneWorld magazine draait om ‘klimaatvriendelijk eten’. Hoe moeilijk en ongemakkelijk het ook kan zijn, we moeten het gesprek aangaan over onze eetgewoontes, pleit hoofdredacteur Seada Nourhussen in haar redactioneel.

xSeada-1160×670.jpeg.pagespeed.ic.EDmZ6jKpFT

Vleesongemak

Praten over onze eetgewoontes is misschien ongemakkelijk, maar wel noodzakelijk.