Dossier IS(IS)

Achtergrond – Het El-Minya bloedbad eiste 30 doden. Sisi suggereert dat Syrische rebellen uit Aleppo achter de aanslag zitten. Maar klopt dat wel?
Column – Opeenvolgende regimes in Irak hebben zich stelselmatig verrijkt, zonder dat er ooit iemand voor is vervolgd, schrijft Judit Neurink.
Actueel – IS wordt in Irak, Syrië en Libië teruggedrongen, maar in Egypte, lijkt dat niet het geval, schrijft Rena Netjes.
Actueel – In plaats toe te kijken, zou de wereld zich sterk moeten maken om alsnog een corridor te openen, schrijft Judit Neurink
Achtergrond – 'Of het nu een nieuwe Saddam wordt, een vervolg op ISIS, of een regio vol stadsstaatjes: het volgende conflict is in de maak', schrijft Judit Neurink
Reportage – IS executeerde naar schatting tussen de 2000 en 5000 mensen. Hartverscheurende beelden gingen de wereld over, van een volk dat in de val leek gelopen.
Achtergrond – Syrische oppositiegroepen gaan voor een vredesoverleg naar Astana. Maar wie zijn ze eigenlijk? En wat verwachten ze?
Opinie – Yazda, die opkomt voor yezidi’s die slachtoffer werden van ISIS, is nu zelf het slachtoffer van een hoogoplopend conflict tussen PKK en KDP
kinderen in opvangkamp voor vluchtelingen
Opinie – In een Koerdisch opvangkamp kunnen moeders hun kinderen niet voeden, ziet Judit Neurink. Het is een van de vele gevolgen van de oorlog.
Blog – Een week na de aanslagen nippen Berlijners weer aan hun Glühwein op de kerstmarkt in Charlottenburg. Toch is de spanning voelbaar.
Column – 'ISIS en soortgelijke organisaties misbruiken de islam, en brengen slechts geweld, vernieling en honger', aldus Judit Neurink
Bezinning na de dood van oorlogsfotograaf Jeroen Oerlemans
Achtergrond – Bezinning na de dood van Jeroen Oerlemans: hoe moet het verder met de oorlogsjournalistiek?

Pagina's