Dossier Duurzaam eten

Conferentie boeren met natuur
Interview – Welke rol spelen de fosfaatwetgeving en de melkprijs in de omschakeling van gangbaar naar biologisch? En welke functie heeft de consument?
Achtergrond – Wat doet compost nu precies met de bodem? Tijd om dat uit te zoeken op de Landelijke Compostdag vandaag.
Nieuws – Milieudefensie merkt bomen in Nederland voor de kap om aandacht te vragen voor de ontbossing vanwege de Nederlandse melkindustrie.
Actueel – Door sociale ongelijkheid, klimaatverandering en de groeiende druk op de natuur komt onze voedselvoorziening in gevaar.
Actueel – Tientallen marktleiders in de voedselsector kwamen bijeen met als doel: plantaardige eiwitten aantrekkelijk maken.
Interview – Wat houdt duurzaam eten in? Wij vroegen het aan een vegetarische slager, een veganistische chef-kok en een 'groene' blogger.
Interview – Selma Seddik, oprichter van restaurant Instock en spreker op de Impact Day, vertelt hoe 'purpose' en 'profit' zijn te combineren.
Anna bakt brood
Achtergrond – De Nederlandse Anne maakt duurzame broden in Caïro en bezorgt ze op de fiets. Een uitdaging in een land waar geen vertaling is voor 'duurzaam'.
De aquaponic bassins
Reportage – In roze verlichte ateliers, groeit op vissenpoep genoeg eten voor tienduizenden mensen
Verslag – De Voedseltop donderdag in den Haag spaarde kool en geit, maar was toch vermakelijk.
Van ’t web – De Belgische website Eos Tracé beschrijft iedere maand de weg die een product aflegt voordat het bij jou in de kast belandt.
Afbeelding van het boek
Interview – Gezond voor mens, bodem, lokale economie, zelfs het klimaat.

Pagina's