Dossier Duurzaam eten

Interview – Wat houdt duurzaam eten in? Wij vroegen het aan een vegetarische slager, een veganistische chef-kok en een 'groene' blogger.
Interview – Selma Seddik, oprichter van restaurant Instock en spreker op de Impact Day, vertelt hoe 'purpose' en 'profit' zijn te combineren.
Anna bakt brood
Achtergrond – De Nederlandse Anne maakt duurzame broden in Caïro en bezorgt ze op de fiets. Een uitdaging in een land waar geen vertaling is voor 'duurzaam'.
De aquaponic bassins
Reportage – In roze verlichte ateliers, groeit op vissenpoep genoeg eten voor tienduizenden mensen
Verslag – De Voedseltop donderdag in den Haag spaarde kool en geit, maar was toch vermakelijk.
Van ’t web – De Belgische website Eos Tracé beschrijft iedere maand de weg die een product aflegt voordat het bij jou in de kast belandt.
Afbeelding van het boek
Interview – Gezond voor mens, bodem, lokale economie, zelfs het klimaat.
Nieuws – Het Nederlandse bedrijf Nature & More gaat samen met de Zweedse supermarktketen ICA biologische groente en fruit merken via natural branding.
kalkoen tijdens het kerstmenu
Lijstje – Ken je het gevoel dat je van je kerstdiner een heel weeshuis had kunnen voeden? Drie tips om langer te genieten van je kerstmaal.
Reportage – De Buurderij brengt producten vers van het land naar de consument. Gisterenavond werd de eerste Nederlandse vestiging geopend.
Achtergrond – Wat zegt het stempeltje 'biologisch' op je eten eigenlijk? Foodredacteur Emma Meelker vraagt het bioboeren, onderzoekers en groothandels.
Hollandse koffiebranders: zet in op werkgelegenheid in Ethiopië

Pagina's