Dossier Duurzaam eten

Event – Waarom ligt er nog steeds een taboe op de prijs van bananen? En wat is de exacte prijs van een banaan?
Reportage – Bericht uit een dorp in de greep van de agrochemische industrie.
Nieuws – De eerlijke verzekeringswijzer doet een boekje open over het investeringsbeleid van jouw verzekeraar.
Twee generaties weidevogelboeren
Tip/Tips – Wat doet de thuisidealist om de Nederlandse weide te redden?
Conferentie boeren met natuur
Interview – Welke rol spelen de fosfaatwetgeving en de melkprijs in de omschakeling van gangbaar naar biologisch? En welke functie heeft de consument?
Achtergrond – Wat doet compost nu precies met de bodem? Tijd om dat uit te zoeken op de Landelijke Compostdag vandaag.
Nieuws – Milieudefensie merkt bomen in Nederland voor de kap om aandacht te vragen voor de ontbossing vanwege de Nederlandse melkindustrie.
Actueel – Door sociale ongelijkheid, klimaatverandering en de groeiende druk op de natuur komt onze voedselvoorziening in gevaar.
Actueel – Tientallen marktleiders in de voedselsector kwamen bijeen met als doel: plantaardige eiwitten aantrekkelijk maken.
Interview – Wat houdt duurzaam eten in? Wij vroegen het aan een vegetarische slager, een veganistische chef-kok en een 'groene' blogger.
Interview – Selma Seddik, oprichter van restaurant Instock en spreker op de Impact Day, vertelt hoe 'purpose' en 'profit' zijn te combineren.
Anna bakt brood
Achtergrond – De Nederlandse Anne maakt duurzame broden in Caïro en bezorgt ze op de fiets. Een uitdaging in een land waar geen vertaling is voor 'duurzaam'.

Pagina's