Dossier Bootvluchtelingen

Interview – 'Ontmoetingen met Syriërs' is geen boek vol vluchtverhalen, maar een boek met verhalen achter de vluchteling.
Opinie – De term 'gelukszoeker' doet geen recht aan de economische migranten die naar Europa komen. Wij zijn immers zelf ook gelukszoekers.
De logeerregeling voor vluchtelingen
Interview – Bij een 'logeerpartij' komt heel wat kijken. Joyce en Roché wonen nu samen met Alaa Aldien uit Syrië.
Mohammed Badran op de vluchtelingentop van de VN in New York
Actueel – De VN-Vluchtelingentop in New York heeft weinig concreets opgeleverd voor de meer dan 65 miljoen ontheemden in de wereld.
Reportage – De grens tussen Colombia en Panama is naast een toeristische trekpleister ook een strategische zone voor drugstransport en mensenhandel.
Interview – Documentairemaker Gianfranco Rosi filmde anderhalf jaar op het eiland Lampedusa. Hoe portretteer je een gespleten eiland?
Opinie – Publicist Kiza Magendane is niet te spreken over de bureaucratische behandeling van vluchtelingen in Nederland.
Roulav Balkilo
Inmiddels verblijft Roulav al ruim vijf maanden in Nederland en het uitblijven van de Nederlandse verblijfsvergunning begint steeds meer aan haar te knagen.
Iedereen is een gelukszoeker
BLOG - Afrika-correspondent Kees Broere droomt over echt geluk voor 'gelukszoekers'. "Ik zou willen dat het anders was, dat zij net als ik een zinnig en prettig leven over de grens konden hebben."
Foto: Media Café: beeldvorming rondom het vluchtelingendebat
Verslag – Maandagavond 16 november stroomde de grote zaal van Pakhuis de Zwijger vol met geïnteresseerden voor het door OneWorld georganiseerde debat.
Syrische vluchtelingen
Infographic – Opvang in de regio dé oplossing voor het bootvluchtelingenprobleem? Was 't maar zo simpel.
Vluchtelingen in de trein
Achtergrond – De vluchtelingencrisis houdt Europa in haar greep. Hoe kijken ze hier in andere werelddelen naar?

Pagina's