Leestip: de Kracht van Cultuur

19-04-2012
Door: Redactie
Bron: OneWorld

Wat is de kracht van cultuur als het gaat om ontwikkeling van een land? En hoe hangen mensenrechten hiermee samen? De ‘Kracht van Cultuur’ is na een tijdelijke afwezigheid weer online met berichten en blogs over internationale cultuur en ontwikkeling.

Er zijn al zoveel tijdschriften, bijlages, programma’s, sites en blogs over kunst en cultuur, is daar nog iets aan toe te voegen? De ‘Kracht van Cultuur’ denkt van wel. “Juist in deze tijd, waarin cultuur en ontwikkelingssamenwerking beide onder vuur liggen. Het lijkt ons dat je niet genoeg tegenwicht kunt bieden aan het wij-zij denken. We willen stereotypen en misverstanden te lijf te gaan. Bovendien zijn er zoveel goede ideeën uit de culturele hoek.”

De ‘Kracht van Cultuur’ houdt zich bezig met kunst- en cultuuruitingen in samenhang met mensenrechten, onderwijs, milieu, emancipatie en democratisering. Daarnaast probeert het iets op te steken van culturele organisaties in Afrika, Azië, Latijns-Amerika, het Caribisch gebied en Zuid-Oost Europa.

Eigen suggesties, bijdragen en berichten zijn volgens de makers zeer welkom. “Auteurs geven we graag een podium.”

Berichten en blogs zijn te vinden op http://blog.krachtvancultuur.nl Voor de Engelstalige lezer is er de Facebookpagina http://www.facebook.com/powerofculture.

Reacties