Deel de zorg van je ouders met een geneeskundestudent

10-11-2014 Bron: Mantelaar
Een win-win situatie: geneeskundestudenten die gekoppeld worden aan hulpbehoevenden voor zorg, hulp en gezelschap. De mantelzorger heeft daardoor meer tijd voor zichzelf. Een mooi cadeau voor op de Dag van de Mantelzorg. Bovendien krijgen de ouderen naast praktische hulp ook iemand die er is voor de gezelligheid, die bij hen past en interesses deelt.
Actueel – 

In Amsterdam timmert de innovatieve start-up Mantelaar nu een jaar aan de weg. En met succes. Er zijn al meer dan 90 tevreden ouderen bij wie wekelijks een geneeskundestudent langskomt om naast praktische zaken ook gezellig een wandeling te maken of een spelletje te spelen. Maar Mantelaar kijkt verder dan de hoofdstad en wil zich middels een crowdfunding campagne klaarmaken voor landelijke uitbreiding.

Het afgelopen jaar is Mantelaar in Amsterdam druk bezig geweest met het matchen van geneeskundestudenten en ouderen. De innovatie van Mantelaar zit in de tijd voor aandacht en gezelligheid, gecombineerd met de inzet van geneeskundestudenten. De werkende veertigplusser lukt het door tijdgebrek vaak niet om dagelijks bij hun ouders op bezoek te komen, Mantelaar vervult die behoefte door een "vervangend" mantelzorger in te zetten. Een vast gezicht die de tijd en aandacht heeft om er voor ouderen te zijn wanneer dat de kinderen niet lukt. Met de Dag van de Mantelzorg biedt Mantelaar korting van EU 25,- op een zorgkaart van 10 uur. Op die manier willen wij mantelzorgers op deze dag in het zonnetje zetten.

Feiten over Mantelaar
Om op te kunnen schalen naar andere steden in Nederland, en daarnaast meer naamsbekendheid en draagvlak te genereren, heeft Mantelaar een crowdfunding campagne opgezet. Deze is 1 oktober van start gegaan op oneplanetcrowd.nl waarbij het team hoopt ten minste 50.000 euro op te halen. Burgemeester van der Laan heeft de start-up al een warm hart toegedragen door een letter of recommendation te schrijven. De verwachting is dat de rest van Nederland Mantelaar ook zal omhelzen.

De crowdfundingcampagne van Mantelaar loopt nog een kleine drie weken. Benieuwd naar de crowdfundingcampagne? Kijk dan hier voor meer informatie op Oneplanetcrowd.nl.

- Mantelaar is een initiatief van Barbara Groeneveld, Titiaan Zwart en Kurt Hamming
- Mantelaar is sinds juni 2013 'operationeel' in Amsterdam
- Sindsdien is het in Amsterdam een groot succes: gem. 20% groei maand-op-maand
- De eerste client (mevr. Ornstein) is nog steeds client!
- Mantelaar heeft een eigen cursus ontwikkeld voor haar studenten, gericht op dementie en beweging
- Het initiatief ontving 25.000 van het Rabo cooperatiefonds
- KNHM investeerde onlangs 100.000 in Mantelaar

Reacties