De balans opmaken

01-11-2006
Door: Tekst: Hanneke Terwiel


Nu bevind ik mij in goed gezelschap, want binnen mijn organisatie zijn we al een tijdje bezig met het opmaken van de balans. Met als klinkend argument dat OS anders moet - beter, onconventioneler en marktgerichter - hebben we nu een gloednieuwe strategie. Daarin staat het eindresultaat centraal: aantoonbare armoedeverlichting in lijn met de MDG's.

Dat die nieuwe strategie ook inhield dat ons kantoor in de provincie zou worden gesloten, vooruit. En dat ik dus halverwege mijn contracttermijn weer moest verhuizen en opnieuw kon beginnen op een nieuwe standplaats, bijzaak. Waar het uiteindelijk om draait, zijn de resultaten. Daar moet voor mijn gevoel nog een beetje balans in komen, want alle strategievergaderingen hebben mijn directe bijdrage aan armoedeverlichting de laatste tijd aardig teruggeschroefd.

Maar goed, er wordt al genoeg negatief geschreven, met het nieuwe jaar komen nieuwe kansen. Ook op persoonlijk vlak. Want je uitzending naar het buitenland gaat niet louter om het werk. Zo heb ik een nieuw appartement gevonden in een rustig deel van de stad. Voor het nodige evenwicht wandel ik daar nu met mijn hondje. ´s Avonds, als ik met een boek op de bank ben beland, balanceert ze op mijn knieën. Een prima stel, wij samen, al meen ik haar soms te zien denken: is dit nu alles...?

Op momenten dat deze, niet altijd even zonnige PSA (persoonlijke situatieanalyse) mijn humeur dreigt te bederven, bedenk ik dat de medaille altijd twee kanten heeft. Oftewel: nog een half contract te gaan! Genoeg tijd om de MDG's een verschil te laten maken, mijn werk met resultaten te verbinden, te zijner tijd dat hondenbot te kopen en, niet te vergeten, nog bergen nieuwe afkortingen te leren.Reacties