Cruiseschip voor afgevaardigden G8 in Genua

28-06-2001
Door: OneWorld Redactie
Bron: ANP

De Italiaanse regering zou het schip hebben gehuurd voor ruim 7 miljoen gulden. Het 'drijvende hotel' zou de hoge gasten beter moeten beschermen tegen de mogelijk tienduizenden betogers die op de top (20 tot 22 juli) zullen afkomen. Tijdens de jongste EU-top in het Zweedse Göteborg moesten delegaties wegens ongeregeldheden in de stad hun hotel verlaten.

Het gloednieuwe cruiseschip heeft een lengte van 251 meter en telt 783 hutten, waarvan 132 suites. Er zijn twee grote zwembaden aan boord. Het schip herbergt ook verscheidene restaurants en bars, een theater, een casino en vergaderruimten. De G8-leiders kunnen ook terecht in een speciale sigarenkamer.

Het op veilige afstand van demonstranten vergaderen, zou mogelijk een trend kunnen worden. De november-top van de Wereld Handelsorganisatie (WTO) vindt plaats in het verre oliestaatje Quatar, de Wereldbank besloot de discussie van een recente top uit vrees voor protesten maar online te houden en nu trekken de G8-leiders zich dus terug op het water.

Reacties