Klokkenluider kindermisbruikschandaal VN stapt op

22-06-2016
Door: OneWorld Redactie
Bron: irinnews.org
anders kompass gaat weg bij de VN
Foto: Still YouTube
In een open brief heeft de Zweedse VN-functionaris Anders Kompass zijn vertrek aangekondigd. Hij verwijt de Verenigde Naties vooral een gebrek aan actie nadat hij de noodklok luidde over kindermisbruik in de Centraal Afrikaanse Republiek.
Van ’t web – 

Kompass meldde in 2015 dat blauwhelmen zich meerdere malen aan kinderen hadden vergrepen tijdens missies in de CAR. Omdat Kompass vertrouwelijke documenten had geschonden, werd hij geschorst. Nu twee jaar na de melding ingrijpen nog altijd is uitgebleven, is het voor Kompass genoeg en stapt hij op.

‘Ik kan niet langer werken in een organisatie die geen verantwoordelijkheid neemt’, zegt hij in zijn open brief op de website van IRIN News. ‘De volledige straffeloosheid voor degene die zich schuldig hebben gemaakt aan misbruik, maken het samen met het gebrek aan spijt richting mij voor mijn schorsing onmogelijk om hier nog te werken.’

Eerder berichtten we op onze website dat seksueel misbruik door VN-militairen vaak onbestraft blijft. Lees daar hier meer over.

Reacties